Nieuw seizoen Boek & Film

6 juni 2023
tekst: Jantsje de Boer

In september start in Bioscoop Figi voor het tiende seizoen een nieuw programma voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films. Twee series van vijf boekverfilmingen die door filmwetenschapper, schrijver en programmaker Gerlinda Heywegen worden ingeleid. Daarbij is er steeds aandacht voor het boek, de schrijver, de film en de makers ervan. Vervolgens wordt de film bekeken en - voor wie dat wil - nabesproken.

Uitwisseling van opgedane kijkervaringen geeft mogelijkheid tot interessante gesprekken. Iedere deelnemer ontvangt vooraf een reader met meer informatie over het boek, de schrijver, de film en de regisseur.

In dit seizoen zijn de volgende films te zien: Nostalgia, De Acht Bergen, Vous n’aurez pas ma haine, Emily, Mrs. Harris Goes to Paris, A Man called Otto, An Cailín Ciúin / The Quiet Girl, La Nuit du 12 en twee verrassingsfilms, waarvan de titels in de loop van het seizoen bekend worden gemaakt.

Boek & Film is een initiatief van Literair Zeist in samenwerking met Bioscoop Figi en Bibliotheek Idea Zeist. De films worden vertoond op de eerste maandagavond van de maand in de periode september 2023 – juni 2024 (4 september, 2 oktober, 6 november, 4 december 2023, 8 januari, 5 februari, 4 maart,  8 april, 6 mei en 3 juni 2024). Aanvang 19.30 uur.

De online kaartverkoop voor zowel de series als de losse films is inmiddels gestart via www.figi.nl of telefonisch bij de Nederlandse Theater Kassa: 0900-9203. Meer informatie over de data en de films: www.literairzeist.nl
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over Literair Zeist:
Literair Zeist

Meer over films:
Op weg naar volwassenheid

Volgende bericht:
Golden Earring Undercover in De Peppel

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.