Kunstwerk voor het Hart van Austerlitz

25 september 2020
tekst: Wim Oerlemans

Austerlitz krijgt een prachtig nieuw 'Hart van Austerlitz'. Hierbij hoort natuurlijk ook een mooi kunstwerk. Op zaterdag 7 november is het zover. Dan wordt het multifunctionele centrum 'Hart van Austerlitz' officieel geopend en het kunstwerk onthuld. Dit kunstwerk wordt gemaakt door Liet Heringa & Maarten van Kalsbeek. Het wordt groot en kleurrijk en komt te hangen in de vide van het Dorpshuis, achter de glazen voorgevel. Het zal goed zichtbaar zijn. Niet alleen overdag maar - omdat licht ook een rol speelt bij dit kunstwerk - ook als het donker is.

Driekwart van de kosten van het kunstwerk zijn gedekt.
Voor het laatste kwart, te weten € 10 000, doen we een beroep op Austerlitz: inwoners, bedrijven, verenigingen, iedereen en alles.

Het kunstwerk zal aan het dorp worden aangeboden door de Vereniging Austerlitz’ Belang, die op 10 november 75 jaar bestaat. Zij heeft naast het bedrag dat ze zelf heeft vrijgemaakt reeds steun van de gemeente Zeist en van de coöperatie Austerlitz Zorgt. Er rest nu nog een kwart van het totaal bedrag: € 10 000. Daarvoor doen we een beroep op u!

Hoe kunt u bijdragen?

- ga naar https://kunstwerk-austerlitz.kentaa.nl en klik op Doneer nu , verder wijst het zichzelf
- of u kunt een bedrag rechtstreeks overmaken naar banknr. NL85 RABO 0395 2732 34, t.a.v. Stichting Austerlitz Samen, onder vermelding van ‘kunstwerk’
- of u doet geld in een envelop en doet die in de speciale doos bij Buurtsuper Austerlitz of Slagerij Noordam.

U kunt ook zelf een leuke actie bedenken, bijvoorbeeld verkoop van iets, waarvan een gedeelte van de opbrengst naar deze actie gaat; neem hierover contact op met Wim Oerlemans, 0343-491597, dan wordt dit vermeld in de nieuwsbrief en op de websites: https://kunstwerk-austerlitz.kentaa.nl/ en www.austerlitzbelang.nl.

 

Volgende bijdrage: Oosterkerk Zeist: Beauforthuis Achter de Linie!

 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.