Jouw huis, mijn thuis?

30 oktober 2021
tekst: Marjolein Buurman; foto: Wil Verbiezen                               

Steeds meer mensen verhuren een kamer aan een woningzoekende die wat extra aandacht nodig heeft. Zo ook Zeistenaar Wil Verbiezen (62), die sinds een half jaar een kamer verhuurt aan Aricio Felter (23).

“Mijn ex is hier drie jaar geleden vertrokken”, vertelde Verbiezen eerder in een interview van Kustaw Bessems in de Volkskrant. “Dus ik zit anders in mijn eentje op 112 vierkante meter, met vier kamers. Ik las over dit project in een blaadje van de woningbouw en dacht: ik kan van meerwaarde zijn voor een jongere die zoekende is. In ben gewoon iemand die met iedereen het gesprek wil aangaan, wie dan ook. De vorige huurder via Kamers met Aandacht kon na een jaar op eigen benen staan. Met Aricio hebben we afgesproken dat hij drie jaar blijft.”

Ook een kamer over?
Heeft u thuis ook een kamer vrij om te verhuren? Daarmee kunt ook u een jongere helpen! U biedt een jongere die uitstroomt uit de jeugdzorg of dakloos is een plek waar hij of zij verder zelfstandig kan worden.  

Iedereen kan een Kamer met Aandacht aanbieden en iedere woonruimte kan een ‘Kamer met Aandacht’ worden. Denk aan een zolderkamer bij een alleenstaande of ouderen thuis, boven een winkel of in een studentenhuis.

Vanuit stichting ‘Kamers met Aandacht’ wordt een zorgvuldige match gemaakt tussen verhuurder en jongere. De verhuurder bepaalt zelf hoeveel ‘aandacht’ hij wil bieden en overlegt samen met de begeleider en de jongere op welke wijze dit gebeurt.  

Misschien vindt u het gezellig als een jongere af en toe mee eet? Lijkt het u leuk om samen te sporten? Of helpt u liever met de administratie?

Sommige jongeren zijn ook bereid een wederdienst te doen. Bijvoorbeeld klusjes in en om het huis, oppassen of boodschappen halen.  

Voorwaarden zijn dat u de kamer minimaal een jaar verhuurt en de huurprijs niet hoger is dan het bedrag dat wordt geadviseerd door de landelijke huurcommissie. 

Verbiezen tegen de Volkskrant: “Het geeft een financieel voordeel, natuurlijk. Maar het belangrijkste is elkaar vinden. Ik heb kinderen van 40 en 39 en hier ben ik ook weer een beetje de vader die tips geeft hoe je iets oplost. Het is leuk met die gozer.”

Interesse?
Mensen die een kamer vrij hebben en andere geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.kamersmetaandacht.nl of contact opnemen met Marjolein Buurman: marjolein@kamersmetaandacht.nl

Ook is er elke maand een online informatiebijeenkomst waar je je voor op kunt geven via: https://kamersmetaandacht.nl/online-informatiebijeenkomst/
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over Kamers met Aandacht:
Jouw huis, hun thuis?

Meer over jongerenhuisvesting:
Hoe kom je als jongere aan een woning?

Volgende bijdrage:
Hoogtestage rondom Zeist

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.