Inclusiedans

1 december 2018
tekst: Jessica Holtzer, foto: Jeremie Lortic

De beleving staat centraal bij de nieuwe cursus Inclusiedans. “Wanneer ik samen dans met iemand in de rolstoel wordt ruimtegebruik belangrijk: afstand en nabijheid, patronen door de ruimte, rond en recht. Het is nieuwe inspiratie voor me.”

Vorig jaar startte KunstenHuis De Bilt-Zeist een pilot met de cursus ‘Inclusiedans’, waarbij zowel deelnemers mét als deelnemers zonder fysieke beperking met elkaar nieuwe vormen van moderne dans verkennen. De cursus sloeg aan en inmiddels staat Inclusiedans (uniek voor de regio!) in het vaste cursusaanbod van het KunstenHuis. De filosofie om juist mensen met én zonder fysieke beperking met elkaar te laten dansen is volgens docent Eva Uppenkamp om te ontdekken hoe veelzijdig moderne dans is en wat de mogelijkheden van het eigen lichaam zijn.

De cursisten zijn enthousiast: “Eva vraagt ons respect te hebben voor fysieke grenzen en daagt ons tegelijkertijd uit met creatieve opdrachten en prachtige muziek. Ze creëert een sfeer van aandacht voor jezelf en elkaar, van speelsheid en plezier”, zegt een deelneemster. “Wanneer ik samen dans met iemand in de rolstoel wordt ruimtegebruik belangrijk: afstand en nabijheid, patronen door de ruimte, rond en recht. Het is nieuwe inspiratie voor me.”

Er worden iedere keer zes lessen aangeboden, de cursus start meerdere keren per jaar. Iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen. Men kan zich gelijk inschrijven of eerst een vrijblijvende proefles volgen. Informatie en aanmelden: via de website en via telefoon 030-6958393.

Inclusiedans. Lesdagen: zaterdag, van 14:30 tot 16:00 uur. Locatie: KunstenHuis De Bilt-Zeist, Het Lichtruim, Planetenplein 2b, Bilthoven.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.