Het roer moest om

21 augustus 2022
tekst: Sabrina Koudijs

Het was april 2020, ik kon niet slapen en had een zenuwachtig gevoel. Het werd erger, en steeds vaker overheerste bij mij dit gevoel. Waar had ik last van? Het waren paniekaanvallen die mij beangstigden.

Stoer als ik was dacht ik dat dit wel over zou gaan, maar het werd heftiger. Ik probeerde het steeds verder weg te duwen, tot het moment dat Jan, mijn steun en toeverlaat, mijn arm tussen een band stak en me vroeg of ik mijn bloeddruk even wilde meten. Bam! Alle alarmbellen gingen af, en de volgende dag werd de huisarts gebeld.

Het kwam tot een dagopname, waar ik helemaal door de molen werd gehaald. Voor mijn gevoel was ik redelijk gezond, maar de uitslagen bleken helaas anders en ik werd met mijn neus op de harde waarheid gedrukt. Ik was niet gezond!

Mijn bloeddruk was zo hoog dat de artsen bang waren dat mijn lichaam het geen jaar meer vol zou gaan houden.

Daar zat ik dan, zekerder als ooit: het roer moest om.

Op weg naar huis met een tas vol medicijnen die ik levenslang zou moeten slikken als ik nu niks zou veranderen. En wat als ik niks zou doen, hoe erg zou het dan nog worden? Nee, ik wilde er niet aan denken! This is it…  

Ik begon aan mijn avontuur naar een goed en fit lijf. Het was voor mij duidelijk, ik wil absoluut geen speciale diëten! Bij het horen van dat woord kreeg ik al rillingen. Ik wilde gewoon kunnen eten, zonder alle beperkingen van wat ik wel en niet mag. Het moest voor mij echt leefbaar zijn.

Dus daar ging ik dan…op naar een levensstijl wat bij mij past! Ik zocht mijn weg in de jungle van de voedselindustrie, leerde etiketten lezen. Ook zocht ik het voornamelijk in de hoeveelheden die ik at. Mijn oude normaal moest mijn nieuwe normaal worden. Dat kost tijd en doorzettingsvermogen.

Maar wanneer je je fitter gaat voelen, en in mijn geval mijn hoge bloeddruk lager werd, zag ik mijn lichaam met de week gezonder worden.

Door middel van voeding en beweging ben ik nu 2  jaar later en 60 kilo lichter. Ik voel mij hartstikke goed en heb ik het voor elkaar gekregen om de hele Marathon van Rotterdam uit te rennen: 42,2 kilometer!

Ik hoop dat ik mensen mag inspireren en motiveren, en ze te laten zien dat het mogelijk is.

Liefs, Bien

Volg Sabrina op Instagram: @loseitlike_bien
 

Bijdrage: 
Column: 

 


Meer over een gezond lichaam:
Alles behalve diëten...

Meer over gewicht:
Schijnkilo's

Volgende column:
Ontmoetingen

 

Reacties

Petje af voor jou Sabine! Zijn er ook dingen die je nu echt niet meer eet ten opzichte van 2 jaar geleden?

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.