‘Heel Zeist Isoleert’ weer van start

12 oktober 2023
tekst: Annemiek Verstappen

De aardgasprijzen dreigen wederom te gaan stijgen, nu door de oorlog in Israël. Dat maakt het besparen van energie nog belangrijker. Mijn Groene Huis start weer met de collectieve inkoopactie voor isolatiemaatregelen en helpt daarmee huiseigenaren in de gemeente Zeist met het maken van de goede keuze bij het isoleren van de woning. Om bewoners te informeren organiseert Mijn Groene Huis een live bijeenkomst op dinsdag 24 oktober om 20.00 uur in het Energiecentrum, Slotlaan 300. De bijeenkomst is gratis.

Collectieve actie uitgelegd
Voor het isoleren van vloer-, bodem-dak-en spouwmuurisolatie kunnen bewoners meedoen aan de collectieve actie. Er kan ook gekozen worden voor natuurlijke materialen. Bewoners profiteren van een aantrekkelijke prijs en goede kwaliteit in de uitvoering en als meerdere buren tegelijk meedoen levert dat nog meer voordeel op. De samenwerking is wederom met Van de Bunt Isolatietechniek.

Mijn Groene Huis helpt ook met onafhankelijk isolatie-advies voor de woning. Lees meer over de isolatiemogelijkheden, advies en de collectieve actie op www.heelzeistisoleert.nu

Informatie-avonden
Mijn Groene huis informeert bewoners over isoleren, ventileren en de collectieve isolatie-actie tijdens de informatieavonden. Ook worden de speciale subsidie (ISDE) en financieringsmogelijkheden voor isolatiemaatregelen behandeld. De eerste bijeenkomst is weer live en vindt plaats op 24 oktober in het Energiecentrum, Slotlaan 300. De andere datum is 16 januari, deze bijeenkomst is online. Start is om 20.00 uur. Meer informatie is te vinden in de agenda op de website www.mijngroenehuis.nu/agenda.

Diervriendelijk isoleren
Bewoners die hun huis isoleren moeten volgens de Wet Natuurbescherming rekening houden met beschermde diersoorten. Huismus, gierzwaluw en vleermuis mogen niet opzettelijk verstoord of gedood worden bij het uitvoeren van de werkzaamheden. Mijn Groene Huis informeert bewoners hierover: ook tijdens de informatiebijeenkomsten wordt uitgelegd hoe er diervriendelijk geïsoleerd kan worden. Doordat Zeist een soortmanagementplan heeft én de geselecteerde partner een speciale opleiding gevolgd heeft, mogen zij de huizen ‘natuurvrij’ maken. En dat scheelt de bewoner veel in de kosten.

Checklists
Bewoners die onzeker zijn over wat er komt kijken bij het isoleren, wat voor vragen ze moeten stellen aan een isolatiepartij of hoe ze een offerte goed beoordelen en vergelijken, kunnen handige checklists downloaden van de website www.mijngroenehuis.nu.

Mijn Groene Huis
Mijn Groene Huis is onderdeel van Stichting Energie Zeist en dé onafhankelijke partij van de gemeente Zeist die huiseigenaren helpt bij het energiezuiniger maken van hun huis. Kijk voor meer info op: www.mijngroenehuis.nu en vind ons op Facebook, Twitter, Nextdoor en Instagram: @mijngroenehuis
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Annemiek schreef eerder:
Evelien bespaart!

Meer over samen inkopen:
Samen boodschappen doen

Volgende bericht:
Niels Roelen interviewt Fokke Obbema

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.