Films uit de noodopvang

6 maart 2022
tekst: Hans van Oosterhoudt

De verschrikkelijke beelden van oorlog, en van mensen zoals jij en ik die moeten vluchten voor het geweld zijn onontkoombaar deze tijd. Wat doet het met een mens, met een kind, als je alles achter je moet laten om in leven te blijven?

Jongeren en kinderen die moesten vluchten uit Afghanistan omdat hun ouders onze militairen op vredesmissie hebben geholpen wonen nu vlakbij ons, in het Walaardt Sacré Kamp.

Dertig jongeren die verblijven in de noodopvang op het Walaardt Sacré Kamp doen mee aan een workshop videomaken. Met filmmakers van Common Frames en 26.000 Gezichten maken ze een film over een onderwerp dat ze zelf uitkiezen.

Zaterdag 12 en 19 maart laten ze het resultaat zien. Ze vertellen waarvan ze nu nog dromen, en ze willen graag kennismaken met ons. Deze middag laten ze hun werk zien aan de inwoners van Zeist, en dat is een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten. De familie van de jongeren is er ook bij.

Bright Richards presenteert de bijeenkomsten. Hij is acteur bij New Dutch Connection en ontvluchtte als jongeman de oorlog in Liberia.

Op zaterdag 12 maart vertonen we filmpjes van jongeren tussen de 18 en 23 jaar.

Ook Pariya Amani komt deze middag. Met haar maakte 26.000 gezichten de korte film ‘De lessen van Pariya’, die ook te zien is.

Kom ook, en ga met de jonge vluchtelingen in gesprek en luister naar hun verhalen over hun leven, verleden, heden en toekomstplannen.

Op zaterdag 19 maart vertonen we filmpjes van jongeren tussen de 9 en 14 jaar.

Speciaal voor kinderen van 9 tot 14 jaar is er deze middag ook een verrassingsprogramma.

Kom ook en neem vooral je kinderen mee. Ga met de jonge vluchtelingen in gesprek en luister naar hun verhalen over hun leven, verleden, heden en toekomstplannen.

Wees welkom!

Je bent van harte welkom in het Torenlaan Theater om 14.00 uur. De toegang is gratis. Het is fijn als je een gratis kaartje bestelt, dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

Kaartjes voor 12 maart: https://www.ticketkantoor.nl/shop/TT220312
Kaartjes voor 19 maart: https://www.ticketkantoor.nl/shop/TT220319   
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over vluchtelingen:
De woede en de wake

Ook binnenkort in het Torenlaan Theater:
Roes & Ruth Elings

Volgende column:
Een Gouden Trofee

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.