Dus jij zegt!

28 oktober 2023
tekst: Josine de Vries

Deze voorstelling is helaas afgelast!

Op vrijdag 17 en vrijdag 24 november speelt theatergroep ‘Alweer Geen Revolutie’ in het Theater Slot Zeist de voorstelling ‘Dus jij zegt!’. Een cabareteske voorstelling over alles waar men zich tegenwoordig zo boos over maakt, en over de dwaasheid van vijandschap.

We leven in een tijd van sterke meningen. En sterke meningen zijn eigenlijk heel grappig. Ze maken ziende blind, luisterend doof en zijn de bron van talloze onnodige conflicten: kortom ideaal materiaal voor komedie. Daarom persifleren we met veel plezier commentaren, #metoo, en “alternatieve feiten” en klinkt bovendien Mansplainen Zit Mij In De Genen.

Dus jij zegt! opent de deur naar een veiliger publiek debat. Door iedere kant van ieder conflict precies even serieus te nemen. Namelijk: zo min mogelijk. Alle kanten even hard voor gek gezet, te beginnen met de spelers zelf! Comedy als start. Samen om onszelf lachen is een mooi begin van beter luisteren en minder schreeuwen. En dan hoor je plots heel mooie verhalen.

Theatergroep Alweer Geen Revolutie
Theater wil graag revolutionair zijn, maar heeft nog nooit een daadwerkelijke revolutie teweeggebracht. Wel schoonheid, vermaak, wrijving, tomaten en een uitnodiging om anders naar de wereld te kijken. “Alweer geen revolutie” brengt al dat. Theater met passie  voor iedereen.

Dus jij zegt!
Cabaret
Theater Slot Zeist
Vrijdag 17 en vrijdag 24 november, 20:00 uur
Script en spel: Esther Noyon en Roemer Lievaart. Zij delen jarenlange theaterervaring als theatermakers. Beiden zijn afgestudeerd aan acteursopleiding De Trap.
Regie: Annemieke van Westerloo
Muziek: Francisco Mestre

Meer info en kaartjes: https://www.theaterslotzeist.nl/dus-jij-zegt-cabaret-17-november-24-november-20-00-uur/
 

Bijdrage: 
Artikel: 

  


Meer over Theater Slot Zeist:
Theater Slot Zeist

Binnenkort ook in Slot Zeist:
Jazz on the Sofa

Volgende gedicht:
Buurtschap

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.