De Griffel uit Zeist wint de Cool Factor School Battle

1 juni  2016
tekst en foto’s: Mark van der Jagt, Sportservice Nederland

Het was superspannend, maar de winnaar is bekend! Op vrijdag 27 mei streden de laatste zes klassen om de Cool Factor School Battle Bokaal in Center Parcs de Eemhof in Zeewolde. De grote winnaar is basisschool De Griffel uit Zeist. Tijdens verschillende activiteiten als boogschieten, de climbing challenge en de Secret Code -de door de kinderen zelf verzonnen nieuwe sport- bleken zij de sterkste en ontvingen zij de bokaal uit handen van Z@pp-presentatrice Jetske van den Elsen. De Cool Factor School Battle is een lespakket ontwikkeld door Sportservice Nederland en Talentboek in samenwerking met Center Parcs.

Zet 6 groepen 6 bij elkaar en je krijgt flink wat kabaal. Het was rond de Action Factory op Center Parcs de Eemhof dan ook niet te missen dat er een spannende strijd gestreden werd. Na een opening door Z@pp-presentatrice Jetske van den Elsen konden de klassen door het -zo snel mogelijk- voltooien van activiteiten als de climbing challenge, via ferrata & tower jump en de Secret Code, de Cool Factor School Battle Bokaal in de wacht slepen.

Wat is de Cool Factor School Battle?
De Cool Factor School Battle is een lesmethode voor groep zes bestaande uit drie lessen waarin de thema’s samenwerken, talentontwikkeling en bewegen centraal staan. De lessen worden geïntroduceerd door Bram, Karolien, Tessa en Renske, vier toptalenten van Talentboek in de sporten roeien, wielrennen en klimmen. In de filmpjes presenteren ze zichzelf, hun sporten en het lesthema waarna ze aan de klas een opdracht presenteren. Tijdens de lessen gaan de leerlingen aan de slag met het maken van een plan om de klas fitter te krijgen, onderzoeken ze welke (sportieve) talenten ze zelf hebben en verzinnen ze een geheel nieuwe sport of (beweeg)activiteit. Ook in schooljaar 2016/2017 vindt de battle weer plaats en is de lesmethode beschikbaar.

Zahida van basisschool De Griffel vond het maar wat leuk en spannend om mee te doen aan de Cool Factor School Battle. “Je kon tijdens de lessen op school meedoen aan veel verschillende activiteiten.” Vooral het bedenken van een eigen spel vond ze heel erg leuk om te doen: “omdat het erg leuk is iets te bedenken dat nog niet bestaat.” Tijdens de final battle in Center Parcs liet ze de  tower jump aan andere klasgenoten over, maar naar het meedoen aan de laser battle keek ze al lang uit.

Paula van der Horst, Sales Manager Partnerships: "Center Parcs vindt het belangrijk dat kinderen plezier hebben in sportieve activiteiten en bewegen. Vanuit dat oogpunt ondersteunen we graag het lespakket. Het spannende activiteitenprogramma Cool Factor van Center Parcs daagt kinderen op een leuke manier uit om actief bezig te zijn. En hoe mooi is het om te zien dat we 6 groepen 6 een onvergetelijke sportdag mogen bezorgen."

De Secret Code
De Cool Factor School Battle kent meerdere winnaars. Op 30 maart werd namelijk bekend dat basisschool De Paulus uit Castricum met het spel de Secret Code al de prijs voor meest creatieve en originele (sportieve) activiteit hadden gewonnen. Zij werden uit vele inzendingen als winnaar gekozen door de jury onder leiding van Yvonne van Gennip, drievoudig Olympisch kampioen en initiatiefneemster van Talentboek. Zij plaatsten zich daarmee direct voor de finale in de Eemhof.

Naast De Paulus streden in de finale ook De Griffel uit Zeist, C.N.S. Abcoude en Het Spectrum Hoorn klas 6A, 6B én 6C om de bokaal.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.