CityGolf Zeist

1 mei 2019
tekst: Norbert Jansen, foto’s: Lions Zeist

Op 24 mei aanstaande organiseert Lions Zeist: CityGolf Zeist. De Zeister Lions zijn een onderdeel van Lions International, een internationale serviceclub met in totaal 1,4 miljoen leden, verenigd in 46.000 Lions-clubs. Het internationale Lions motto is: We Serve. De Zeister Lions geven dit motto invulling door activiteiten te organiseren waarvan de baten ten goede komen van lokale goed doelen.

Eén van die activiteiten is het organiseren van de CityGolf. Een enthousiast team is al maanden bezig met de voorbereidingen. Zij zijn ook dit jaar weer in staat geweest een mooi event voor te bereiden. De 2019 editie wordt weer wat professioneler dan de voorafgaande edities. Zo zullen bijvoorbeeld bij alle holes opvallende holevlaggen te zien zijn. Een groot aantal ondernemers uit Zeist heeft haar medewerking aan de CityGolf al toegezegd. Dit gebeurt door mee te spelen, een onderdeel of een hole te sponsoren of door een item ter beschikking te stellen voor de loterij.

Het evenement wordt alweer voor de negende keer gehouden. De eerste edities zijn door de Juniorkamer georganiseerd, vanaf 2017 hebben de Lions de organisatie op zich genomen.

CityGolf heeft een aantal overeenkomsten met normaal golf, zo wordt er vanaf een startpunt afgeslagen en moet de bal uiteindelijk worden uitgeholed. De deelnemers hebben de beschikking over slechts twee stokken, een ijzer voor de langere afstanden en een putter voor het laatste stuk. Ook is de bal zacht, hoewel hij erg veel lijkt op een normale golfbal. Het parcours wordt voor de gelegenheid aangelegd door het centrum van Zeist.

De 2019 editie start vanaf Lokaal Victoria, waar wethouder Sander Jansen de eerste afslag zal verzorgen. Vervolgens nemen de holemasters de deelnemers mee naar de verschillende holes. Er zijn 12 holes uitgezet door het centrum van Zeist. Deze liggen bijvoorbeeld in het Walkartpark, het Wilhelminapark en op de Slotlaan. Onderweg komen de deelnemers niets tekort, de Lions of meewerkende winkeliers zorgen op een groot aantal plaatsen voor de inwendige mens.

De gehele dag zal een Marshall vanuit zijn golfkarretje een oogje in het zeil houden. Ook is een arts beschikbaar, mocht er medische hulp nodig zijn.

De middag wordt gezamenlijk afgesloten met een barbecue bij het kantoor van Van Lanschot. Daar wordt ook de loterij gehouden en wordt bekendgemaakt wat het resultaat voor het goede doel is geworden.

Lions Zeist heeft de afgelopen twee jaren Abrona mogen helpen, zo is met de opbrengst van 2017 een kas neergezet in de tuin van Abrona en is met de opbrengst van 2018 een elektrische bakfiets aangeschaft. Dit jaar wordt de Maxima manege ondersteund.

Hopelijk wordt de 2019 editie weer net zo zonnig als vorig jaar. Het belooft in iedere geval weer een mooie dag te worden. Dwars door het Zeister centrum een sportief event waarmee invulling wordt gegeven aan: ‘We Serve’!

Zie ook www.citygolfzeist.nl
 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.