Hoe Blue Monday een leuke dag kan worden

7 januari 2023
tekst: Henri van de Flier; foto: Sandra Numan-Ruberg

Loopgroep Road Runners Zeist en Loopgroep Zeist hebben de handen ineen geslagen. Samen organiseren zij een hardloop- en wandelevenement met start vanaf verlichte skeelerbaan Blikkenburg (Filosofenlaantje 1) op maandag 16 januari 2023, aanvang 19.30. Dit is de derde maandag van het nieuwe jaar. Deze dag wordt ook wel Blue Monday genoemd.

Een nieuwe hobby
Blue Monday, de derde maandag van het jaar schijnt de meest deprimerende dag van het jaar te zijn. Maar deze dag kan gewoon hartstikke leuk eindigen en kan de eerste stap zijn naar een nieuwe hobby. Wat nou deprimerend, we gaan met zijn allen een stukje hardlopen of wandelen.

Programma
Het programma start om 19.30 uur met een gezamenlijke warming up, daarna starten de hardlopers met 1, 2 of 3 rondje rennen. Ieder rondje is 2,5 kilometer. De wandelaars starten daarna. Zij wandelen deze avond 2,5 of 5 kilometer. We starten van de skeelerbaan Blikkenburg, Filosofenlaantje 1 te Zeist. Het rondje gaat grotendeels over door straatverlichting verlichte fiets- en wandelpaden rond Slot Zeist. Deelnemers wordt gevraagd om loopverlichting te dragen, zodat iedereen goed zichtbaar is voor het overige verkeer. Na afloop is er voor iedereen water, koffie, thee of chocolade melk met wat lekkers erbij.

Hoe kan je meedoen?
Je kunt je opgeven door het formulier in te vullen op: https://www.rrzeist.nl/mind-blue-monday-run of op: https://loopgroepzeist.nl/mind-blue-monday-run 

Lopers en wandelaars uit Zeist en omgeving steun de stichting Mind en doe mee aan de Blue Monday Run. De deelnemers ontvangen een tikkie voor de vrijwillige bijdrage. Graag willen we zorgen voor een mooie donatie voor deze Stichting. Dus leuk als je gesponsord kan worden door familie en/of vrienden. Het maximaal aantal deelnemer is 100.

De Blue Monday run is een initiatief van stichting Mind 
De MIND missie: een samenleving waarin we psychische gezondheid koesteren, daarin investeren en alles doen om onnodig psychisch leed te voorkomen. Iedereen die nu of in de toekomst te maken heeft met psychisch leed kan rekenen op begrip, ondersteuning en goede zorg. Alle donaties worden ingezet om deze mentaal gezonde samenleving te bereiken. Meer info: www.wijzijnmind.nl 
 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.