Bouw Aliantus Oud Seyst vlammend van start

1 oktober 2016
tekst: Marloes Kemming, foto’s:  Kees Linnenbank

Op maandag 12 september werd de start bouw gevierd van het nieuwe paradepaardje van Zeist: Aliantus Oud Seyst. Wethouder Sander Jansen van de gemeente Zeist luidde met een knal de start van dit ambitieuze project in.

Primeur voor Zeist
Ontploffingen en vlammende bouwborden - veroorzaakt door wethouder Jansen van Zeist - luidden op 12 september de start in van een bijzonder project. Op een zonovergoten bouwterrein vierden ruim honderd betrokkenen met een vurige act de start bouw van project Aliantus Oud Seyst. Gestart vanuit particulier initiatief wordt het ambitieuze woonzorggebouw nu werkelijkheid. Wethouder Jansen: “We zijn heel trots dat Zeist deze primeur heeft. Dit is het seniorenwonen van de toekomst.”

Aliantus: laten zien hoe het óók kan!
Aliantus Oud Seyst is een woonzorggebouw waar ouderen écht prettig kunnen wonen. Initiatiefnemer Carel de Vries zocht een huis voor zijn eigen moeder en werd niet blij van het bestaande aanbod: ‘We vonden het aanbod eigenlijk niet prettig, het waren vaak donkere, geconverteerde oude gebouwen, aan de rand van een dorp of stad met een enorm generiek aanbod en te weinig persoonlijke aandacht, ondanks hard werkend personeel. We zagen het beiden totaal niet zitten en zeiden voor de grap: “Dan ontwikkelen we toch gewoon zelf iets.’’

Samen met ZorgID ontwikkelde De Vries een vernieuwend concept waar oudere bewoners midden in het leven staan, excellente service krijgen en, indien gewenst, toegewijde zorg ontvangen. Bouwinvest Health Care Fund is de vastgoedbelegger en eigenaar van het woonzorggebouw.

Het concept
Aliantus is een nieuw, betaalbaar woonzorgconcept, waar bewoners een comfortabel appartement huren. Het wonen kan altijd gecombineerd worden met zorg, van minimaal tot intensief. Aliantus is geen verpleeghuis, maar een appartementencomplex waar bewoners kunnen blijven wonen, óók als ze op oudere leeftijd een psychogeriatrische verwijzing krijgen. Ze blijven dan in hetzelfde complex, maar verhuizen naar een ander deel van het gebouw. Dit is uniek in Nederland.
Carel de Vries: “We willen met Aliantus Oud Seyst een woonomgeving maken waar je nooit meer weg hoeft – hoe hoog de zorgvraag ook oploopt. Er is in het gebouw straks 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg, door mensen waarbij je je thuis voelt. En dat raakt aan de kern van ons project: het gevoel van thuiszijn. Wij willen dat mensen hun waardigheid behouden en met warmte en zorg omringd worden, op een manier die hen past. Dat wil ik voor mijn moeder, maar ook voor andermans ouders.”

Meer informatie: www.aliantus.nl

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.