Week van de Duurzaamheid 2021

23 september 2021
tekst: Hans Snel; foto: Mel Boas

De Week van de Duurzaamheid Zeist 2021 biedt opnieuw een gevarieerd programma aan duurzame activiteiten. 28 organisaties bieden een activiteit aan, op één of meerdere dagen in de week van 9 tot en met 16 oktober. Het programma bevat veel nieuwe activiteiten, waaronder drie films over duurzaamheid, een duurzame zondagsmarkt, een speelgoed-ruilmarkt voor kinderen en allerlei workshops. Ook wandelingen, doe-activiteiten en een fietstocht zitten in het programma. Succesvolle activiteiten van vorig jaar keren terug, zoals de Zero Waste Tour langs winkels waar je je eigen verpakking mag meenemen (op bovenstaande foto: de Zero waste Tour van vorig jaar) en het maken van een proefrit in een elektrische deelauto. Samen Duurzaam Zeist adviseert om op tijd te reserveren, want vrijwel alle activiteiten hebben een beperkt aantal deelnemers. Op www.weekvandeduurzaamheidzeist.nl staat het complete programma.

Maar liefst drie films over duurzaamheid staan op het programma. In filmhuis Den Dollywood in Den Dolder draait op 8 oktober The Biggest Little Farm en op 14 oktober Kiss the Ground. Op dezelfde avond draait in de Oosterkerk de film Honeyland. Deze wordt vooraf gegaan door een veganistisch diner.

Wie zelf iets wil leren, komt aan zijn trekken in de workshop ‘Gezonde Muren’ op de Boswerf, ‘Klimaatgesprekken’ en ‘Verduurzaam je Kledingkast’ in de Thomaskerk en ‘Doe het zelf met textiel’ in Huiskamer ‘t Laantje in Vollenhove.

Meer zin in de handen uit de mouwen steken? Help dan de Poelenwerkgroep Zeist met het opschonen van de poelen in park de Brink of ga met je kinderen op zwerfvuiljacht bij kinderboerderij De Brink.

Nu de maatregelen rond corona zijn versoepeld, zijn de meeste activiteiten weer op locatie. Het programma telt nog twee online activiteiten, de online Liveshow ‘Op weg naar aardgasvrij’ van Mijn Groene Huis en de gemeente Zeist en een workshop ‘Vergroenen van gevangenissen’ van Plantje voor Morgen.

Dit en nog veel meer vind je op de website www.weekvandeduurzaamheidzeist.nl

Samen Duurzaam Zeist is een brede duurzaamheidsbeweging van inwoners en organisaties, ondersteund door de gemeente. Zij dragen elk op hun eigen manier en met hun eigen initiatief bij aan een duurzaam, groen en gezond Zeist.

Bijdrage: 

 


Hans schreef eerder:
Zeist is een tweede plantenasiel rijker

Meer over duurzaamheid:
Leven zonder plastic?

Volgende bijdrage:
Havelaar - de Musical

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.