Verhalenwedstrijd voor Literatuurprijs Zeist 2024

24 februari 2024
tekst: Ton Stok; foto’s: Mel Boas

Dit jaar organiseert Literair Zeist in samenwerking met Vereniging Taalpodium voor de achtste keer de Literatuurprijs Zeist: een open verhalenwedstrijd. Deelnemers kunnen tot uiterlijk 18 augustus 2024 met een niet eerder gepubliceerd verhaal meedoen aan de wedstrijd. Op de website van Literair Zeist staat het wedstrijdreglement, inclusief de wijze waarop een verhaal moeten worden ingezonden.

De eerste prijs is € 350, de tweede prijs € 250 en derde prijs € 150.
De prijswinnende verhalen, een aantal eervolle vermeldingen én een aantal extra geselecteerde verhalen worden in een fraaie bundel gepubliceerd.

De jury voor de verhalenwedstrijd wordt gevormd door Henny Verheijden (neerlandica, adviseur Literair Zeist), Karin Horst (Eemland bibliotheek, schrijver) en juryvoorzitter Fred Penninga (adviseur Literair Zeist, dichter/schrijver, kleine uitgever en presentator). Ton Stok (bestuurslid Literair Zeist, neerlandicus) is jurysecretaris.

De wedstrijd resulteert in een feestelijke prijsuitreiking op vrijdagavond 22 november 2024 in het Torenlaan Theater in Zeist.

Op de foto’s de prijsuitreiking van de editie van 2022.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over Literair Zeist:
Literair Zeist

Meer over verhalen:
Verhalen vertellen

Volgende bericht:
Cultuurmakelaar? Wat is dat?

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.