Zing mee op woensdagochtend!

8 september 2021
tekst: Jeroen Zijp

Het afgelopen jaar was het stil in de korenwereld. Corona heeft ervoor gezorgd dat de koren in Nederland niet meer konden repeteren. Gelukkig zijn de maatregelen weer versoepeld en kan er in september weer worden gezongen! Jeroen besloot daarom een nieuw Zeister koor op te richten met de toepasselijke naam "Unmute".

Veel koren zijn afgelopen jaar gestopt en het online repeteren was slechts een slap aftreksel van de swingende wekelijkse repetities. "Iedereen stond op mute in de Zoom en Skype repetities", aldus dirigent Jeroen Zijp. En dus werd er thuis op zolderkamertjes gezongen. Achter een schermpje en zonder dat men elkaar kon horen. Dat is natuurlijk niet waar een koor voor bestaat.

Gelukkig zijn de maatregelen weer versoepeld en kan er in september weer worden gezongen! "We mogen weer geluid maken", zegt Jeroen lachend, "we mogen weer samen zingen en samen muziek maken, we hoeven niet meer op mute te blijven staan".

Op woensdagochtend is iedereen welkom om te komen zingen bij Unmute. "Het gaat om genieten van muziek", legt Jeroen uit, "het doel is om gezellig samen muziek te maken".

Vanaf 15 september repeteert Unmute op elke woensdagochtend in de Thomaszaal van de Noorderlichtkerk. De repetities zijn van 9.30 uur 's tot 11.30 uur.

Unmute zoekt enthousiaste zangers. "Iedereen is welkom", vertelt Jeroen enthousiast. Het genre is popmuziek en het is mogelijk zelf nummers aan te dragen voor het repertoire.

Een uniek feit van Unmute is de contributie. Je betaalt geen maandelijks vast bedrag, maar je betaalt voor de repetities die je aanwezig bent. Elke repetitie kost € 10,-, die je bij aanvang van de repetitie kunt pinnen of contant kunt betalen. Kun je een keer niet komen? Geen probleem!

Wel wordt er van je verwacht dat je, in de aanloop naar een optreden, zorgt dat je je partijen kent en goed mee kunt zingen met het koor.

Ben je enthousiast en wil je je aanmelden voor een repetitie?
Stuur dan een e-mailtje naar: info@popkoorunmute.nl
Check ook www.popkoorunmute.nl

Wat?                  Lekker zingen zonder teveel verplichtingen.
Waar?                Thomaszaal, Bergweg 92b, 3707 AE Zeist
Wanneer?         Iedere woensdagochtend (vanaf 15 september)
Hoe laat?           Van 09.30 - 11.30 uur
Wat kost het?   Geen maandelijks bedrag maar gewoon €10,- per keer
Check ook         www.popkoorunmute.nl
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Volgende bijdrage:
Uitslag peiling "Bouwen bij station"

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.