Samen Duurzaam Doen!

10 mei 2024
tekst: Saskia Littooij

Op zaterdag 18 mei van 11:00 tot 17:00 uur staat Bezoekerscentrum De Boswerf in het teken van: Samen Duurzaam Doen. Ruim 25 duurzame initiatieven uit de gemeente Zeist zijn aanwezig om inwoners te informeren en inspireren over wat je op lokaal niveau kunt doen met betrekking tot duurzaamheid. Toegang is gratis voor iedereen.

Workshops
Na een feestelijke opening en duurzame talk door Daan Warnas (presentator) en Fanny de Vries (duurzaam lifestyle expert), kunnen bezoekers deelnemen aan een variëteit van maar liefst 25 verschillende workshops en activiteiten. Van duurzaam zeep maken (“Schoon genoeg van (vieze) zeep”) tot een demonstratie over het afkoppelen van je regenpijp (“Van de drup in de regenton”) en van yoga (“(Hitte)stress? Move over!”) tot een duurzame stylingsessie met twee stylingcoaches (“Geef je outfit een circulaire twist”), er is voor ieder wat wils.

Er is een wereld te winnen als...
Van smeltende ijskappen tot mislukte oogsten, het negatieve klimaatnieuws vliegt ons regelmatig om de oren. Daar kun je verdrietig of zelfs hopeloos van worden. Maar er is een wereld te winnen als je samenwerkt voor een groene en duurzame omgeving, ook op lokaal niveau en dus ook in de gemeente Zeist. Het motto van Samen Duurzaam Doen is dan ook “duurzame verandering teweegbrengen is alleen mogelijk als we het SAMEN duurzaam doen”. Daarom worden de bezoekers uitgenodigd om na afloop van de workshops mee te doen aan een interactieve speeddatesessie. Op die manier kan er kennis, ervaringen en contacten uitgewisseld worden die kunnen leiden tot nóg meer duurzame acties, initiatieven of veranderingen.

Programma
Meer informatie over Samen Duurzaam Doen is te vinden in de agenda van www.samenduurzaamzeist.nl of via Instagram van Samen Duurzaam Zeist.

Praktische informatie
Samen Duurzaam Zeist op De Boswerf is gratis toegankelijk voor iedereen.

Datum: zaterdag 18 mei 2024
Tijd: 11:00 – 17:00 uur
Locatie: De Boswerf (Prins Bernhardlaan 3 – Zeist)
Toegang: gratis
Aanmelden: aanmelden wordt op prijs gesteld. Aanmelden kan via deze link.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Over één van de workshops:
Plantenasiel Zeist

Een andere workshop:
Zeist gaat het dak op

Volgende column:
Ontdekkingstocht door Zeist

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.