Op drift

9 april 2023
tekst: Iris Cassandra; foto: Charlotte Apituley

Vanaf 13 april 2023 is de roman Op drift van de in Zeist wonende Iris Cassandra verkrijgbaar in de boekhandel. Het is een roman waarin alles verschuift. Letterlijk: tektonische platen die schuiven, met vulkaanuitbarstingen tot gevolg. En figuurlijk: relaties tussen mensen die veranderen, waardoor een samenleving verschuift. Het een werkt op het ander in. En de tijd begint te dringen…

In deze roman gaat auteur Iris Cassandra op zoek naar de essentie van een samenleving die onder druk staat van een uitgeputte aarde.

 “De natuur kan niet spreken. En toch kunnen we haar verstaan.”

Het is 2013. De aarde is uitgeput. In Païz probeert president Borduur met wanhopige wetten de omvang van zijn volk te beperken. Het resultaat is een weliswaar kleinere, maar stevig ontwrichte samenleving. Bevolkingsgroepen komen tegenover elkaar te staan. De druk op de president om in te grijpen neemt toe. Onder aanvoering van Jason, een werkloze Marianentrogonderzoeker, beginnen de mensen zelf een nieuwe samenleving vorm te geven. Intussen laat de aarde steeds vaker op rampzalige wijze van zich horen. Komt die nieuwe samenleving nog wel op tijd?

“Als het collectief er niet meer is, waarom zouden we onze levens dan nog willen vormgeven? Waar sloven we ons dan nog voor uit? Voor wie? Voor wat?”

Over de auteur
Iris Cassandra is schrijver en jurist. Inspiratie voor haar werk haalt ze uit muziek (jazz, Beethoven, Kate Bush, Prince), kunst (Giacometti, Anne Teresa de Keersmaeker, Olga Tokarczuk) maar bovenal uit de natuur. Ze woont in Zeist. Meer informatie is te vinden op www.icassandra.nl

Nederlands / Paperback / 9789083311609 / 2023 / 336 pagina’s / € 24,99
Nederlands / E-book / 9789083311616 / 2023 / € 12,99

Op Drift is ook verkrijgbaar bij Kramer & van Doorn
 

Bijdrage: 
Column: 

 


Meer Zeister boeken:
Kraamfeest in de regen

Meer over het uitputten van de aarde:
Als u van uw kinderen houdt: leer ze idealen

Volgende artikel:
VOLfest: Magische muziek uit Gambia

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.