Melody Man

2 maart 2021
tekst: Peter Funcke

De innemende Portugese muzikant Fernando Lameirinhas heeft in zijn zevenenvijftigjarige carrière veel wegen ingeslagen, van soul tot fado. Met Melody Man laat de jeugdige maestro Lameirinhas zien en vooral horen hoe rijk zijn muzikale leven is en hoe melodie altijd centraal staat! Op zondag 13 maart staat hij in het Beauforthuis.

Fernando Lameirinhas, begenadigd componist en tekstschrijver en als meeslepend zanger en gitarist een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, is in 1944 geboren in Porto, Portugal. Tijdens zijn vroege jeugd heeft hij enkele jaren op het platteland gewoond, in Trás Os Montes en Viana do Castelo. Daar is zijn passie voor muziek ontstaan dankzij het kerkorgel en het kerkkoor waarin hij heeft gezongen.

In 1959 verhuisde het gezin naar Charleroi, in België, omdat vader Lameirinhas, verdacht van linkse sympathieën, moest vluchten voor het regime van Salazar. Hier begon de muzikale opleiding van Fernando en zijn drie jaar jongere broer Antonio, die hem tot op de dag van vandaag bijstaat als bassist en zanger. Hier ook maakte hij kennis met allerlei andere culturen, die een grote invloed op zijn ontwikkeling zouden hebben. Deze dualiteiten, tussen het platteland en de stad en tussen het Portugees zijn, maar ergens anders wonen, bepalen zijn persoonlijkheid en zijn werk.

Lameirinhas heeft in zijn inmiddels zevenenvijftigjarige carrière veel wegen ingeslagen, van soul tot fado. Ook werkte hij met diverse Nederlandse bands en muzikanten, onder wie BLØF, Paul de Leeuw en Stef Bos.

Met Melody Man laat de jeugdige maestro Lameirinhas zien en vooral horen hoe rijk zijn muzikale leven is en hoe melodie altijd centraal staat!

 

Fernando Lameirinhas
Melody Man
Zondag 13 maart 2022, 18:30 uur
€ 22,50 / € 18 incl. drankje
Kaartjes: https://tickets.beauforthuis.nl/nl-NL/Show/Details/6203
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Over het Beauforthuis:
Beauforthuis

Meer over het Beauforthuis:
"Historie Beauforthuis weer voelbaar maken"

Volgende column:
Niemand komt

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.