Beauforthuis

 
Het Beauforthuis is een klein muziekpodium/theater met theatercafé en geldt als gemeentelijk monument. Het is gelegen aan de Woudenbergseweg 70 bij Austerlitz.

Een eerder plan om de oude kerk te slopen ging niet door. Het gebouw werd vanaf 1984 een paar jaar gebruikt als muziekacademie. Sinds 1987 heeft Stichting de Beaufort het beheer over Het Beauforthuis. De pastorie werd aanvankelijk in gebruik genomen als woonhuis en de kerk kreeg de huidige benaming Beauforthuis. Sinds 1989 worden er concerten en theatervoorstellingen georganiseerd. In 2008/2009 is een grootschalige verbouwing gerealiseerd. Bij de verbouwing is een glazen kubus aan het gebouw geplaatst. Hierdoor kon de voormalige pastorie in gebruik worden genomen als theatercafé. In 2014 werd de kerkzaal grondig gerenoveerd. Rondom het Beauforthuis zijn terrassen en het café is 7 dagen per week open.

Er zijn verschillende artiesten voor wie het Beauforthuis de afgelopen 25 jaar een thuishaven was. Sommigen voelen er zich er zo thuis dat zij er hun verjaardag vieren met o.a. een concert, zoals Erwin van Ligten en Eric Vloeimans. Youp van 't Hek gaf eerder een benefietconcert om de gelden voor de restauratie van het pand bijeen te krijgen.

Wekelijks vinden er diverse optredens plaats: zowel van regionale, nationale als internationale artiesten. 

 
Het café van het Beauforthuis is dagelijks geopend van 9.00 tot 20.00 uur

Geniet van onze volledige biologische kaart met taarten van de Veldkeuken, 
heerlijke groenten quiches van Kraaybekerhof en  salades en speciaalbiertjes van Gulpener.

Naast alle cafe en culturele activiteiten kan het Beauforthuis ook worden gehuurd voor presentaties, vergaderingen, bruiloften, partijen & voorstellingen.

Samen organiseren we een bijeenkomst om nooit te vergeten!

Beauforthuis
Woudenbergseweg 70
3711 AB Austerlitz (bij Zeist)

tel. 0343 - 49 18 58
info@beauforthuis.nl

www.beauforthuis.nl