Kunstkaravaan De Bonte Boel reist in de kerstvakantie door Zeist

24 december 2022
tekst: Ina Geisler

Deze kerstvakantie reist Kunstkaravaan de Bonte Boel naar nieuwe locaties in de regio met bijzondere voorstellingen en workshops voor het hele gezin.

Woensdag 4 januari / 10:30 uur
Elles Tromp van de Toverfluit speelt “Heks Mikmak”. Aansluitend de workshop “Maak je eigen pop”. 
Locatie: Wijkservicepunt ‘t Volle Hof in Vollenhove Zeist / Leeftijd: 4+ / Kosten: Vrijwillige bijdrage via ticketshop

Heksje Mikmak is in het grote toverbos iedere dag de bosbewoners flink aan het pesten… Voor de dieren is op een dag de maat vol en ze besluiten er wat aan te doen. Samen bedenken ze een plan om de heks terug te pakken… Muis trekt de stoute schoenen aan en verschijnt op het spreekuur van de heks met een belangrijke missie! Zal het ze lukken om de heks een lesje te leren?

Vrijdag 6 januari / 14:00 uur
Ina Geisler van het Aldo theater speelt “Bi-Ba Bosbeesten”. Livemuziek : Albert-Jan Haan .
Aansluitend de workshop “Maak je eigen dierpop”. 
Locatie: Bibliotheek Bunnik , Camminghalaan 27 in Bunnik. / Leeftijd: 4+ / Kosten: €5 via ticketshop

Deze nieuwe voorstelling van het Aldo theater met poppen gaat over de kleine en toch zo belangrijke beestjes in het bos. In de hoofdrol: Petra pissebed, eekhoorn, een heleboel mieren en naaktslak Nelly. Maar opgelet beesten: dit is een hardloopbos! Uit de weg en snel aan de kant. Angela is het snelst tot dat ze struikelt en niet meer verder kan. Of de bosbeesten haar helpen? Kom het zien en meedoen.

Een voorstelling met poppen en diergeluiden. Over snel, sneller, snelst tot dat je struikelt en ziet dat er in het bos veel kleine beesten wonen die zeker niet platgetrapt willen worden. Deze voorstelling gaat ook over bosbaden.

Zondag 8 januari / 14:00 uur
Emma van Dobben van Muzikale Verhalen speelt “Berthus en de Bij-Zondere Boom”.
Aansluitend de workshop “Maak je eigen bij”. 
Locatie: Bibliotheek Bunnik , Camminghalaan 27 in Bunnik. / Leeftijd: 3+ / Kosten: €5 via ticketshop

Lang geleden, was er eens een boom zo mooi dat er een dorp naast werd gebouwd. Elk seizoen zagen de dorpelingen de boom veranderen; met geurige bloesems en sappige appels. Bertus, die net in het dorp is komen wonen, vindt het ook prachtig én hij is dol op appelmoes! Jammer dat er bij hem thuis ook een bijenfamilie huist... Op een dag, als hij appels wil plukken voor nieuwe appelmoes, doet hij een vreemde ontdekking: er hangen geen appels meer aan de boom! En wat hoort hij daar vlakbij? Het lijkt wel gehuil! Zou hij het mysterie van de bij-zondere boom kunnen oplossen? Een voorstelling met weinig woorden en veel live-muziek op echte middeleeuwse instrumenten.

Over kunstkaravaan De Bonte Boel
De entree voor de voorstellingen bedraagt €5 per persoon, b Behalve de voorstelling op 4 januari in WSP ’t Volle Hof, die voorstelling is op basis van een vrijwillige bijdrage. Kijk voor meer informatie over tijden, prijzen en reserveren op: www.kunstkaravaanzeist.nl en volg de Kunstkaravaan op Instagram of Facebook.

Kunstkaravaan De Bonte boel is mede mogelijk dankzij de ondersteuning van: Gemeente Zeist, Stichting Heuvelrug Jong, KunstenHuis Idea en Franka de Groot: Vormgeving & Marketing.

Kunstkaravaan de Bonte Boel won onlangs de groepsprijs in de categorie ‘Cultuur’ bij de Zeister Vrijwilligersprijzen 2022. De jury: “De Kunstkaravaan is een redelijke nieuwkomer in Zeist. De initiatiefnemers weten met hun theater al veel kinderen en hun ouders te bereiken. Ook voorstellingen voor de vluchtelingen in Huis ter Heide zorgt voor veel ontroerende momenten. De winnaars gaan hun prijs inzetten om vaste vrijwilligers aan zich binden en met andere kunstenaars uit Zeist en omstreken samen te werken, zodat ze een nog gevarieerder cultureel aanbod kan bieden in de wijken.”

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over de kunstkaravaan:
Kunstkaravaan De Bonte Boel

Meer over de Vrijwilligersprijzen:
Uitreiking Zeister Vrijwilligersprijzen 2022

Volgende bijdrage:
De langste nacht van Zeist

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.