Jazz On The Sofa @ Online!

28 februari 2021
tekst: Mark Lotz

Het Zeister huiskamerfestival Jazz on the Sofa zou afgelopen najaar haar 5-jarig lustrum vieren. Helaas kon dat niet doorgaan. Daarom vindt deze editie plaats als een online festival van maar liefst 6 dagen met zes internationale acts.

De line up ziet deze editie weer een aantal verrassende acts. Ditmaal ligt de focus op jonge artiesten met concerten van gitarist en veelvoudig prijswinnaar Gijs Idema (winnaar van de Conservatorium Talent Award in 2020), de Mexicaanse bassiste/vocaliste Fuensanta Mendez (afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam) en trompettist Ruben Drenth (afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium) in duo met bassist Dion Nijland in een programma rond muziek van de Rolling Stones.

Het Artvark Saxophone Quartet zal hun Trance-programma ten gehore brengen èn er is een ontmoeting van de vocaliste Deborah Carter met de pianist Coen Molenaar. Het Mark Lotz Trio, dat onlangs twee keer de ‘Best of 2019‘ in het NYC Jazz Records Magazine heeft gewonnen komt met het programma rond de LSD-guru Timothy Leary genaamd Turn On, Tune In, Drop Out.

Iedere uitzending gaat gepaard met gesprekken van de artistieke leider Mark Lotz met de artiesten. Een concertbelevenis waar de luisteraar ook het verhaal achter de muziek en de mens hoort. De presentatie wordt verzorgd door Brenda Emmen-Hassel.

De uitzendingen vinden plaats van dinsdag 2 t/m zondag 7 maart om 20.30 uur en zijn met een geldig ticket nog een week lang - vanaf uw sofa - te bekijken. Uitgezonden vanuit de Interieurwinkel Van Tellingen, het Kunstenhuis en het Popodium De Peppel te Zeist.

Kijk voor meer informatie over de artiesten en het uitzendschema op de website Jazzonthesofa.nl.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.