Overslaan en naar de inhoud gaan

Vuur en ijs

5 oktober 2022

5 oktober 2022
tekst: Marlies Bosch; foto’s: Myra de Rooy

Na twee Corona-jaren organiseert de Dutch Foundation for Ladakhi Nuns op 16 oktober weer een Ladakh Festival! Het hoofdthema van dit festival is Vuur & IJs: klimaatverandering in de Himalaya. Het festival vindt plaats in het gebouw van De Cultuurhoek in Driebergen (Engweg 14, 3972 JH Driebergen-Rijsenburg), van 10.30 tot 17.00 uur.

De DFLN is een organisatie die bijna 20 jaar bestaat en zich al die jaren heeft ingezet om de opleidingen voor Tibetaans Boeddhistische nonnen en meisjes te verbeteren. Daarin heeft er intussen een enorme ontwikkeling plaatsgevonden: oudere nonnen leerden lezen en hebben een goede oude dag, de jongere generatie gaat naar school en een deel volgt een hogere opleiding tot lerares of zelfs Geshe (professor in de Boeddhistische filosofie).

Tijdens het festival zijn er diverse lezingen en presentaties, films en workshops (o.a. yoga).
Beschermvrouwe Erica Terpstra houdt een openingswoord.
Schrijfster Myra de Rooy (o.a. Vrouwen in Boeddha’s bergen) geeft een PowerPointpresentatie over klimaatverandering na haar recente reis naar Ladakh.
Ada de Boer houdt een lezing over: kennismaken met dromen. Er wordt een interessante film getoond, waarin het thema uitgebreid aan de orde komt. Voor het volledige programma: zie de website.
Dus als iemand kennis wil maken met een deel van de wereld waar doorgaans weinig belangstelling voor is, dan is dit het moment om er kennis mee te maken.

Ook is er een verkoopstand met onder andere Tibetaanse sieraden, boeken, boeddhabeelden, thanka’s (schilderingen van boeddha’s op doek) en films. De opbrengst gaat naar educatieve- en gezondheidsprojecten voor meisjes en vrouwen in boeddhistische nonnenkloosters in de hooggebergtewoestijn Ladakh, in Noordwest-India. Er is een verloting van een aantal mooie Tibetaanse foto’s en voorwerpen.

Entree voor de hele dag: € 12,50, exclusief hapjes en drankjes.
Graag reserveren: dfln@xs4all.nl
Meer informatie: www.ladakhnuns.com


 

Bijdrage
Artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.