Buurderij Den Dolder organiseert Potluck

4 oktober 2022
tekst: Maarten Bos

De Week van de Duurzaamheid vindt plaats van 8 tot en met 15 oktober en wordt georganiseerd door bewonersorganisatie Samen Duurzaam Zeist (SDZ). Tijdens deze week kun je kennismaken met duurzame activiteiten van zo'n 30 organisaties en initiatieven. Buurderij de Bloementuin in Den Dolder doet mee aan deze week. Carin Kuijpers wordt per oktober de nieuwe verantwoordelijke van de Buurderij en neemt het stokje over van Linde de Vries.

De Buurderij is een “korte keten initiatief”, een uitgiftepunt die producten van lokale boeren verkoopt en op die manier die producenten steunt. De gemiddelde afstand die een product naar deze markt aflegt is 20 kilometer. Het is een duurzaam initiatief dat natuur en milieu versterkt. Ook de consument is beter af met de superverse producten van De Buurderij.

Carin was vanaf de start van deze Buurderij actief als vrijwilliger op de afhaal donderdagmiddag: “De Buurderij gebruikt dan de overkapte schuur voor de uitgifte van de via de website bestelde lokale producten. Op deze plek komen Boeren en Buren met elkaar in contact. Graag zien we dat meer mensen deze prachtige plek weten te vinden en komen genieten van de aangeboden lokale producten. Zo biedt bijvoorbeeld één van de boeren zijn producten die tegen de houdbaarheidsdatum aan lopen, gereduceerd aan om op deze manier voedselverspilling tegen te gaan en bereikbaar te zijn voor elk budget.”

Tijdens de Week van de Duurzaamheid organiseert de Buurderij op donderdagavond 13 oktober een zogenaamde Potluck. Carin licht toe: “Boeren en Buren uit de omgeving kunnen dan zelfbereid lekkers meebrengen en kennis maken met elkaar. Er is dan gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met de Boeren over hun werkzaamheden, manier van produceren en hun keuze om lokaal te gaan afzetten. Kies voor lokaal met een verhaal!”

Voor informatie over Buurderij de Bloementuin en het aanbod van lokale producten zie: https://boerenenburen.nl/nl-NL/assemblies/13687. Of volg ze via social media.
 

Bijdrage: 

 


Ook tijdens de Week van de Duurzaamheid:
Bespaar-bushalte van Stadslab Zeist

Meer over de Buurderij:
Buurderij de Bloementuin

Volgende bijdrage:
De mooiste foto van: Janny Smits

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.