Bespaar-bushalte van Stadslab Zeist

2 oktober 2022
tekst: Maarten Bos

Van 8 tot en met 15 oktober is het in Zeist voor de derde keer de Week van de Duurzaamheid. Ongeveer 30 organisaties doen eraan mee en brengen duurzame activiteiten onder de aandacht. De week wordt georganiseerd door bewonersorganisatie Samen Duurzaam Zeist (SDZ). Heel Zeist kan kennismaken met de activiteiten van SDZ en andere organisaties die zich bezighouden met duurzaamheid.

Een van die organisaties is Stadslab Zeist, dat sinds 2020 bestaat. Het Stadslab is opgezet door Zeister inwoners en ondernemers. Stadslab Zeist gelooft in een eerlijke, inclusieve en duurzame samenleving waarin inwoners, overheid en werkveld op gelijkwaardig voet samen bouwen aan het Zeist van de toekomst. Stadslab inspireert en helpt stadmakers die een droom, idee of initiatief voor Zeist hebben door het beschikbaar stellen van haar netwerk, kennis, geld en slagkracht. 

Tijdens de Week van de Duurzaamheid staat de Stadslab Bespaar-Bushalte bij kinderboerderij De Brink. Bij de Bespaar-Bushalte kunnen Zeistenaren een antwoord geven op de grootste verduurzamingsvraag van dit moment: Hoe komen wij samen in Zeist deze winter door? De reacties worden gebruikt in een toffe video vol tips die het Stadslab gaat maken. Het Stadslab roept iedereen op om met zo veel mogelijk creatieve oplossingen te komen.

Kwartiermaker Marloes van Haaren verduidelijkt nog enige zaken: "Iedereen weet natuurlijk dat er een energiecrisis is en dat we veel behoefte hebben aan energiebesparing. Niet alleen grote energiebesparende investeringen kunnen het energieverbruik terugschroeven. Wat wij zoeken zijn de kleinere, praktische, energiebesparende toepassingen die voor iedereen haalbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een tijdstekker op de boiler of folie achter de radiatoren. Kleine dingen die al veel kunnen schelen."

Heb jij nou ook een superslimme bespaartip? Lever deze dan in tijdens de Week van de Duurzaamheid. Volg het project op de Instagram via @stadslabzeist.
 

Bijdrage: 

  


Meer over de Week van de Duurzaamheid:
3e Week van de Duurzaamheid

Meer over energie:
Waterstof en windmolens

Volgende bijdrage:
Pyramide van Austerlitz

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.