Platform voor Levensbeschouwingen en Religies

1 januari 2019
tekst: Aziz Kaouass, foto: Nadir Javid

Het Platform voor Levensbeschouwingen en Religies Zeist is, zoals de naam al aangeeft, een platform van diverse levensbeschouwelijke en religieuze organisaties uit Zeist. Het doel van het platform is om de kennis over de verschillende levensbeschouwingen en religies te vergroten. Het streeft naar een groter begrip van elkaar in de kring van aangesloten organisaties en in de Zeister maatschappij.

De kring van mensen binnen het platform, met uiteenlopende achtergronden, is de afgelopen jaren groter en hechter geworden. Mensen weten elkaar ook buiten de formele activiteiten te vinden. En met de diverse ontmoetingen gericht op leden van het platform is veel kennis uitgewisseld en zijn er solide relaties ontwikkeld.

De Zeister maatschappij is natuurlijk veel groter dan de kring van het platform en daarom zoekt het platform ook naar manieren om meer mensen te bereiken. Een van de jaarlijkse activiteiten is een bijeenkomst in de vredesweek en de uitreiking van de vredesduif. Naast deze jaarlijkse activiteit organiseert het platform ook bijeenkomsten rondom diverse thema's. De laatste open bijeenkomst  was 29 november jl. in de moskee in De Clomp, gericht op het thema diversiteit.

Ondanks dat de opkomst niet groot was hebben de aanwezigen een diepgaand en open dialoog gehad over de rol van de moskee in het algemeen en het raakvlak met het thema diversiteit. De moskee speelt een belangrijke rol in het dagelijkse leven van velen en wil graag nog meer de dagelijkse verbinding met de omgeving maken. Op deze avond kwamen veel onderwerpen aan de orde te maken hebben met dit streven naar verbinding.

In de dialogen op deze avond werd daarnaast impliciet veel kennis uitgewisseld over leefwijze en zienswijze vanuit de verschillende achtergronden: Antroposofie, Bahá'í, Boeddhisme, Humanisme, Islam, Jodendom, Protestantisme en Rooms-katholicisme. Mensen die leven volgens een van de levensbeschouwingen of religie deelden een mooie avond in een letterlijke en figuurlijke kring.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van het platform? Stuurt u dan een bericht naar plrzeist@gmail.com

 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.