Down South Jazzband

10 april 2023
tekst: Gert van Tellingen

De Down South Jazzband is zondagmiddag 16 april om 14.30 uur te gast bij Jazz Club Zeist in het Torenlaan Theater.

De leden van de "Down South Jazzband" komen uit Nederlands Zuid-Limburg en Belgisch Limburg. Opgericht in 2016 door Jan Tom Fernhout, spelen ze hun eigen arrangementen aangepast in hun unieke line-up. Samen met contrabas en drums omvat de ritmesectie gitaar en banjo, waardoor dit orkest zijn unieke geluid krijgt met veel mogelijkheden voor de gitaar om solo's naar voren te brengen.

"De Down South Jazzband herinterpreteert klassieke standards op een frisse nieuwe manier. Met een duidelijke knipoog naar de originele opnames blazen ze hun arrangementen nieuw leven in. Zo wordt de fakkel van New Orleans gedragen!

Zij hebben hun sporen verdiend in de “Old Time Jazz” uit de “Roaring Twenties”, en proberen het repertoire zo oorspronkelijk ten gehore te brengen van Bix Beiderbecke tot Ellington en alles wat daar tussen en buiten ligt.  

Samenstelling Down South Jazzband:
Patrick Greven – banjo/zang
Ron Willems – gitaar
Peter Goossens – drums
Ludo Coenen – contrabas
Geert van Bossche – rieten
Lou Brouns – trombone
Jan Tom Fernhout – kornet/bandleider

De zaal aan de Torenlaan 38 te Zeist is open vanaf 14.00 uur, waar toegangskaarten à € 12,50 p.p. zijn te verkrijgen, of reserveren via onze website www.jazzclubzeist.nl
 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.