Filmvertoning De Dappere Patiënt nu ook in Bezinningshuis

20 januari 2020
tekst en foto: Hilda en Robin Zuidam  

Na het succes van de filmvertoningen in Bilthoven en Zeist, zal deze film op woensdag 29 januari ook in Het Bezinningshuis in Den Dolder te zien zijn. Na afloop vindt er een nagesprek plaats.

Op 24 oktober jongstleden kwamen er circa honderd belangstellenden naar de raadzaal van de gemeente Zeist. Zij keken naar de film De dappere patiënt en praatten daarna in groepjes verder over goed ouder worden en het spreken over het levenseinde met de huisarts. “Ik woon in een woonzorgcentrum en ik merk dat de andere bewoners dit onderwerp mijden, ze praten niet over het levenseinde”, aldus een van de bezoekers.

Op een dag realiseer je je: "ik wil niet meer ten koste van alles mijn leven doorleven, waar liggen mijn prioriteiten? Wat wil ik nog wel? Wat niet (meer)?" Hoe ga je hierover als patiënt en huisarts met elkaar in gesprek? Amsterdamse patiënten en huisartsen maakten hierover deze film met als doel dat het gesprek tussen patiënt en huisarts makkelijker gevoerd kan worden. En dat daarmee dit onderwerp echt een item wordt in de patiënt-artsrelatie.

Voor Robin Zuidam, voorzitter van Stichting Het Bezinningshuis, en naast NUZO, Unicum huisartsenzorg, ouderenbonden ASZ en KBO-PCOB, een van de organisatoren in Zeist, is het duidelijk dat er meer behoefte is aan bijeenkomsten als deze: “De wens van ouderen om vroegtijdig te spreken over het levenseinde en wat daarbij hun mogelijkheden en wensen zijn, wordt steeds groter. Daarnaast past dit onderwerp bij uitstek bij ons huis!”

U bent van harte welkom van 14:00-16:00 (inloop vanaf 13:30) op woensdagmiddag 29 januari aan de Vijverhof in Den Dolder. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. U kunt zich via de contactpagina op de website aanmelden: ​www.bezinningshuis.nl/​contact of telefonisch via 085-0043088.

 

 Volgende bijdrage: In Memoriam Graas Teuben

 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.