Congrestival Nieuw Bakje Troost in Antropia

14 oktober 2022
tekst: Tom de Beer

Kom zaterdag 29 oktober en zondag 30 oktober naar Cultuur- en Congrescentrum Antropia. Er zijn prachtige stappen gezet rond acceptatie van de dood en het vieren van het levenseinde. Maar het kan allemaal nóg persoonlijker en unieker, vindt de organisatie van NIEUW BAKJE TROOST, een tweedaags, laagdrempelig en informatief ‘congrestival’ over rouwverwerking, afscheid nemen, voorbereiden op het levenseinde.

Afscheid nemen
Het congrestival NIEUW BAKJE TROOST laat zien en ervaren dat afscheid nemen ook anders mag dan dat we vaak gewend zijn.

In de laatste decennia zijn oude tradities rondom het levenseinde weggevallen; maar tegenwoordig groeit een nieuwe behoefte aan eigen rituelen. Er zijn zoveel mogelijkheden hoe het anders mag rondom het levenseinde!

Het levenseinde doodnormaal maken doen we door te laten zien wat er mogelijk en nodig is om je voor te bereiden op een afscheid. En dat begint al in de kindertijd door onze kinderen op te voeden met de dood als onderdeel van ons bestaan op aarde.

De dood komt overal voor in ons dagelijkse leven. In de natuur zien we in de herfst de bladeren van de bomen vallen. Dit resulteert in een ingetogen landschap in de winter waar onder grond het leven van alles onzichtbaar wordt klaargemaakt voor de lente. Alle ondergrondse creaties komen dan in de lente tot leven en brengt zo verder in de zomer van een kleurrijke natuur. Waarop de herfst weer volgt en de gehele cyclus zich weer opnieuw ontvouwt.

Deelnemers
Tijdens NIEUW BAKJE TROOST gaan zo’n 45 ondernemers belangstellenden verleiden tot een frisse kijk op oude tradities en het aanzwengelen van hun eigen rituelen voor, na en tijdens het afscheid. Zie voor een overzicht van de deelnemers https://www.nieuwbakjetroost.nl/deelnemers-editie/2022/

Praktische info:
Cultuur- en Congrescentrum Antropia
Hoofdstraat 8, 3972 LA Driebergen

Congrestivaltijden:
Zaterdag van 11.00 – 17.00 uur
Zondag van 12.00 – 17.00 uur

Meer informatie en kaartverkoop: www.nieuwbakjetroost.nl.

Entree volwassenen € 7,50, kinderen tot 12 jaar gratis.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over afscheid nemen:
Weerzien

Meer over het levenseinde:
Afscheid nemen van het leven

Volgende bijdrage:
Jazz uit Polen en Israel

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.