Bonne route!

6 november 2022
tekst: Peter Funcke

Op zaterdag 17 december in het Beauforthuis: Tjerk Ridder – Bonne Route! Een muziektheatervoorstelling over een uitzonderlijke voetreis met ezel Lodewijk, van Parijs naar Groningen. Een aanmoediging om vertrouwen te houden in de mensheid, je open te stellen en ruimte te maken voor onverwachte ontmoetingen.

Martinuspad
Het lijkt een geweldig avontuurlijk idee: in drie maanden tijd van Parijs naar Groningen lopen over het Martinuspad. Een gloednieuwe route door Europa langs erfgoed van oorlog en vrede, en monumenten vernoemd naar de legendarische Sint Maarten. Als Tjerk Ridder aan de 1234 kilometer lange tocht begint, is pas één pelgrim hem voorgegaan.

Ezel
Hij loopt de route niet alleen, ezel Lodewijk wandelt met hem mee. Iedere dag moeten ze een slaapplaats, eten en drinken voor man en ezel zien te vinden en zijn ze overgeleverd aan de welwillendheid van mensen onderweg. Lopen over ongebaande paden, op de bonnefooi, met minimaal bezit en een mobieltje dat steeds leegloopt, blijkt uitputtender dan Tjerk vooraf inschatte. Waar is hij aan begonnen? Onderweg door Frankrijk, België en Nederland ontmoet hij de elementen, het tempo van de tijd, overweldigende saamhorigheid, maar bovenal zichzelf. De weg naar huis is lang, kwetsbaar en grensverleggend.

Voorstelling
Een muziektheatervoorstelling met vertellingen, songs en film, waarbij het publiek mede de route bepaalt.

Eerder maakte Tjerk Ridder de voorstellingen Trekhaak Gezocht! en Sporen van Vrijheid. Bonne Route! is het derde muziektheaterprogramma in de reeks onder de vlag ‘Het leven is een reis’.

Tjerk Ridder: vocals / gitaar
Kristan Martinsson: vleugel
Matt Daniel: Hammond orgel
Caroline Kamp: basgitaar
Daan van Kasteren: drums
Tobias Mathijsen: film
Ernt Meyer: theatertechniek
Leoni Jansen: regieadvies
Jeroen Kramer: tekstadvies

Zaterdag 17 december, 20:15 uur
Beauforthuis, Woudenbergseweg 70, 3711 AB Austerlitz
€ 24,75 / € 15 inclusief drankje

Koop hier je kaarten: https://tickets.beauforthuis.nl/nl-NL/Show/Details/6475

Meet & greet
Op woensdag 7 december is er om 16 uur een meet & greet met ezel Lodewijk, die samen met Tjerk Ridder het Martinuspad liep. Lodewijk hield Tjerk gezelschap tijdens hun 1.000 kilometer lange voettocht en droeg de spullen. Maak vandaag kennis met hem in en om het theatercafé, tussen 16.00 en 17.30 uur.

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over het Beauforthuis:
Beauforthuis

Meer over gastvrijheid:
Dwarslopen: de zoektocht naar een thuis

Volgende bijdrage:
Pannenkoekenhuis Princenhof

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.