In het zonnetje: asielhond Bo

16 juni 2022
tekst en foto’s: Renée van Dijk

Op dit moment plaatsen we bij Dierentehuis Zeist gelukkig regelmatig één van onze asielhonden bij een goed en warm nieuw huis. Daar zijn we altijd heel blij mee. Maar sommige van onze honden hebben een iets lastiger wensenlijstje en blijven daardoor ook langer bij ons.

Eén van onze vrijwilligers heeft een zwak voor Bo. Een mooie grote kruising reu van 8 jaartjes met een introvert maar eigenlijk zacht karakter. Een asielhond die voor de tweede keer in zijn leven bij ons is. Een aantal jaren geleden hebben wij hem bij heel lieve mensen geplaatst, maar helaas zijn de omstandigheden daar zo veranderd dat het voor Bo niet langer een geschikte plek was. En nu woont hij alweer een jaar bij ons. Zo sneu.

Deze trouwe vrijwilliger vond dit echt niet langer kunnen en heeft hem meegenomen naar een rustige plek en een prachtig promotiefilmpje van hem gemaakt waarmee we Bo graag opnieuw onder de aandacht brengen. Je kunt het filmpje hier bekijken:

Voor Bo zoeken wij een eigenaar die ervaring heeft met honden die extra begeleiding nodig hebben, in een rustige omgeving woont en het geen probleem vindt om rekening te houden met Bo’s “gebruiksaanwijzing” uit het oogpunt van veiligheid. Want jammer genoeg kan Bo agressief gedrag laten zien. Maar dat is ook eigenlijk niet zo vreemd als je weet hoe zijn leven verlopen is.

Toen Bo jong was heeft hij vervelende ervaringen gehad met kleine kinderen en andere huisdieren. Helaas reageert hij daardoor nu heel fel als hij ze tegen komt. Hij heeft ook moeite met een drukke omgeving, dus zou liever wat achteraf wonen, met minder prikkels. We zien nu bijvoorbeeld dat hij het zwaar heeft in het asiel. Daar zijn zoveel mensen en blaffende honden, dat Bo toch regelmatig gespannen en onzeker is. Een nieuwe eigenaar zal dus geduldig moeten zijn en hem de tijd moeten geven om te wennen en elkaar te leren kennen. Wij weten zeker dat je daar heel veel voor terug krijgt.

Thuis en bij mensen die hij goed kent is Bo namelijk een heerlijk vrolijke knuffelbeer die graag bij je komt liggen om lekker te kroelen. Hij is zeker nog in staat bij te leren en gaat er graag met je op uit voor een wandeling in de natuur. In een vertrouwde omgeving is hij ook echt vrolijk en speels. Zijn artrose kan wat opspelen bij overbelasting, maar zolang je niet de bergen in gaat, drentelt hij nog graag een uurtje met je mee op vlak terrein of speelt een zoekspelletje met je. Heerlijk vindt hij dat: samen iets ondernemen. Je ziet hem daar van opbloeien.

Misschien denk je nu: helaas, ik kan deze hond niet te juiste plek bieden. Maar dan willen we je toch vragen om even verder te denken. Wellicht ken jij iemand, al is het aan de andere kant van het land, die wél een geschikte eigenaar voor Bo zou zijn. Het zou zó fijn zijn als we hem binnenkort mogen laten verhuizen naar een plek waar hij beter tot zijn recht komt.

Ben of ken je iemand voor Bo? Reageer dan via de vragenlijst op onze website. https://www.dierentehuiszeist.nl/honden/#314159
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer asieldieren:
Wimpie zoekt een nieuw thuis

Meer over honden:
Heel Holland Hondt

Volgende bijdrage:
Uit haar kunst

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.