KNZB Zwembad Zeist herintroduceert het banenzwemmen

1 mei 2017
tekst en foto’s: Jasper Paulus en  Shailesh Dwarka

Vanaf 4 april heeft het KNZB Zwembad Zeist te Woudenbergseweg 56-58 haar deuren weer geopend voor recreanten en sportievelingen die banen willen zwemmen in het zwembad. Utrecht Swimming verzorgt dit.

Huidige situatie
Tot vlak voor kort werd het bad voornamelijk gebruikt door de waterpoloselectieteams van Oranje, onder andere door het dameswaterpoloteam van Robin van Galen. Naast de selectieteams en enkele verenigingen was er geen mogelijkheid om als particulier het bad te gebruiken. Tweedejaars studenten Shailesh Dwarak en Jasper Paulus hebben hier verandering in gebracht. Allebei studeren zij Sport, Management & Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor hun studie moeten zij een project opzetten en laten uitvoeren. Van zwembadmanager Tiezem de Ruijter hebben zij de opdracht gekregen om de bezettingsgraad van het zwembad te verhogen. Na research gedaan te hebben kwamen zij tot de conclusie dat er veel animo is voor het banenzwemmen.

Banenzwemmen
In samenwerking met Utrecht Swimming is er besloten om het banenzwemmen te herintroduceren. Shailesh vertelt hierover: ‘’Wij richten ons op het marketinggedeelte en de medewerkers van Utrecht Swimming verzorgen het banenzwemmen zelf. Op deze manier proberen wij een mooie bijdrage te leveren aan de sportparticipatie in Zeist en omstreken.’’ Op de dinsdag- en donderdagochtend kan er gezwommen worden tussen 7:00 en 8:30. Op woensdagavond wordt er banen gezwommen van 18:00 tot 19:30. Op de dinsdag- en donderdagochtenden zijn recreatieve en sportieve zwemmers welkom. Op de woensdagavond kan er alleen recreatief gezwommen worden. Als recreatieve zwemmer kan je zelf baantjes trekken en aan de sportieve zwemmers geven de gediplomeerde zweminstructeurs van Utrecht Swimming persoonlijke begeleiding. De sportieve programma’s duren drie kwartier.

Uniek zwembad
Het team achter Utrecht Swimming is tevreden met de eerste bezoekersaantallen. Zij verwachten dat dit aantal alleen nog maar zal gaan groeien. ‘’Het water van het KNZB Bad wordt schoon gehouden door middel van zoutelektrolyse. Dit houdt in dat het benodigde chloor ter plaatse uit zout bereid wordt. Voordelen van zoutelektrolyse zijn dat het stukken aangenamer is om in te zwemmen en dat het zachter aanvoelt terwijl ook de geur veel minder doordringend is. Het is een veiligere manier van waterreiniging en zo voorkom je de vorming van rode ogen en irritatie” vertelt zwembadmanager Tiezem de Ruijter. Het gehele bad van 12 banen wordt ’s ochtends beschikbaar gesteld.

Meer informatie: www.utrechtswimming.nl/banenzwemmen

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.