Audrey: Zeister influencer & operatieassistent

9 oktober 2022
tekst: René Scheffer; foto’s: René Scheffer / UMC Utrecht / Instragram Audrey Wouters

Een wat dikkige 60-plusser met een slanke begin 20 dame op vrijdagmiddag op het terras van “Taste” in Zeist. Maar ik kan het gelukkig uitleggen. Ik zit er met Audrey Wouters. Ik kreeg van een van mijn contacten bij het Zeistermagazine de tip om deze jongedame van 23 jaar uit Zeist te interviewen.

Audrey is een “influencer”. Iemand die veel op Sociale Media te zien is en “mensen verleidt”. Dat kan naar een mening zijn maar ook naar een merk. Op Instagram zie ik haar in witte kleding met vaak een verwijzing naar een merk. Klein maar net opvallend genoeg. Haar naam op Instagram is @xaudreyke.

Via haar echte naam en Google zie ik dat ze nog een ander leven heeft als operatieassistent in het UMC en het WKZ. Ook lees ik dat ze uit Limburg komt. Wat is Google toch handig. We maken kennis en ik vraag naar het verhaal van Audrey.

Hoe is het zo gekomen?
“Ik ben opgegroeid in Reymerstok, een klein dorp in Zuid-Limburg. Terwijl mijn klasgenoten in het 3de jaar van de HAVO nog niet wisten wat ze wilden worden, had ik als 15 jarige al de intentie om de zorg in te gaan. Daarom heb ik besloten de HAVO niet af te maken en met mijn overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO via het MBO-niveau-3 doktersassistente te gaan studeren. Op mijn 17de had ik mijn diploma in the pocket en had ik heel wat werkervaring opgedaan binnen de huisartsen- en ziekenhuiszorg. Maar ik wilde meer hectiek, adrenaline en verantwoordelijkheid. Operatieassistent worden was echt mijn droombaan. Als 18-jarige ben ik dus aan de in-service opleiding tot operatieassistent in het UMC Utrecht begonnen en inmiddels ben ik alweer anderhalf jaar gediplomeerd en geniet ik van wat iedere werkdag mij te brengen heeft.” 

Maar hoe kun je dan ook nog eens influencer worden en blijven?
“Dat ging eigenlijk geleidelijk aan vanzelf. Ik ben altijd al vrij actief geweest binnen het social media kanaal Instagram en stop er veel tijd en energie in. Toen ik een aantal jaren geleden voor het eerst een mail van een bedrijf binnenkreeg of ik er voor open stond producten te promoten was ik eerst wat sceptisch, omdat deze vorm van “reclame” nog vrij nieuw was binnen sociale media. Na een goed gesprek met dit bedrijf ben ik mijn eerste samenwerking aangegaan. Vandaar uit is het gaan rollen en kwamen er vaker aanvragen binnen. Tja”, lacht ze licht besmuikt, “het is dan toch leuk om te horen dat jouw uitstraling via je sociale media account kennelijk ook aanspreekt binnen verschillende bedrijven. En vanuit daar is het balletje gaan rollen en kwamen er steeds vaker aanvragen binnen. Uiteraard ga ik alleen een samenwerking aan als ik ergens zelf ook achter sta. Inmiddels ben ik bij twee Agency’s aangesloten. Dat heeft veel voordelen. Voor het bedrijf is het makkelijker iemand uit te zoeken die bij het merk past.  Ik heb dan een vast aanspreekpunt en krijg een briefing over wat men van mij verwacht en wat de vergoeding is. Ik krijg nog steeds rechtstreekse aanvragen van bedrijven maar door tijdgebrek moet ik vaak nee verkopen. Naast mijn fulltime baan als Operatieassistent ben ik begonnen aan een HBO-opleiding Marketing en Online Social Media via het NCOI.”

Vertel eens over je werk bij het UMC en WKZ. Hoe is de samenwerking met de chirurgen? 
“Die is optimaal. Het verhaal van vroeger is dat er een enorme hiërarchische sfeer hangt binnen de OK.  Maar dat is tegenwoordig zeker niet meer het geval. De Operatieassistenten van vroeger hebben de chirurgen van nu mee ‘opgeleid’. Wij werken immers met heel veel verschillende chirurgen en binnen verschillende specialismen, waardoor we ontzettend veel kennis en ervaring hebben met de vele operatietechnieken. Wij als operatieassistenten vormen daardoor de stabiele basis in de operatiekamer. Dat wordt echt gewaardeerd. En we doen meer dan aangeven van de instrumenten. We zijn echt een team en OK-assistenten mogen ook geprotocolleerde verrichtingen doen. Bij een succesvolle operatie delen we gezamenlijk de voldoening. Bij minder succes steunen we elkaar als collega’s.”

Slotlaan
We hebben het nog even over Zeist. Audrey woont heerlijk met haar partner in een appartement aan de Slotlaan. Het blijkt dat ze nog wel wat te ontdekken heeft zoals De Peppel en Theater Figi, waar ze nog niet is geweest.

“Wat me aanstaat in Zeist is de rust, het groen maar vooral ook de ligging en de gezelligheid. Op dit deel van de Slotlaan met de terrassen en de Jumbo is het heerlijk wonen. Het voelt haast als een dorp met aardige buren en horeca / winkeliers. De route naar mijn werk is zo mooi. Met de fiets via de Jordanlaan en dan linksaf door een prachtig landschap richting het Utrecht Science park.

Toen ik je googlede zag ik je ook in artikelen van UMC en WKZ. Het lijkt wel of je ook influencer bent voor je twee werkgevers. 
“Dat klopt en ook dat is vanzelf gegroeid. Via blogs met foto’s, video’s en verhalen uiten mijn collega’s en ik ons enthousiasme voor ons mooie en speciale beroep via @ok_umcu en @okwkz_umcu en mijn LinkedIn-pagina. Zo hopen we het beroep wat meer bekendheid te kunnen geven. Want we hebben echt veel mensen nodig en ik kan je verzekeren dat het mooi en belangrijk werk is, waar je veel voldoening uit haalt”.

Ik zie je wel een keer voorbij fietsen richting Utrecht SciencePark, waar ik in het UMC vaak bij examens surveilleer. Jij bent zeker ook met zo’n snelle e-bike? Iedereen haalt me altijd in. 
“Nee hoor, als rasechte Limburgse, de heuvels gewend, fiets ik gewoon naturel!”

Artikelen met Audrey: 
https://werkenbijumcutrecht.nl/onze-verhalen/operatieassistent-Audrey
https://www.okvisie.nl/blog/opereren-in-een-kinderziekenhuis
 

Bijdrage: 
Artikel: 

  


René schreef eerder:
Voor de tent

Meer over operaties:
Harem

Volgende artikel:
NK goochelen in Figi

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.