Samen Duurzaam Zeist organiseert 3e Week van de Duurzaamheid

2 juli 2022
tekst: Hans Snel; foto’s: Mel Boas

Van 8 tot en met 15 oktober 2022 vindt in Zeist voor de derde maal de Week van de Duurzaamheid plaats. Samen Duurzaam Zeist biedt eigen initiatieven én andere organisaties die in Zeist actief zijn op het gebied van duurzaamheid een podium om bewoners te informeren, te boeien en te activeren. Organisaties die een aantrekkelijke activiteit aanbieden met betrekking tot duurzaamheid zijn welkom. Denk hierbij onder andere aan klimaat en energie, kringloopeconomie, natuur en landschap en een gezonde leefomgeving. Geïnteresseerden kunnen via www.weekvandeduurzaamheidzeist.nl hun interesse kenbaar maken.

Tijdens de tweede Week van de Duurzaamheid Zeist, vorig jaar, boden 28 initiatieven en organisaties in totaal zo’n 40 activiteiten aan. Een greep uit het programma: verschillende duurzame films met nabespreking, een online liveshow over afscheid nemen van aardgas, het helpen schoonmaken van de poelen in Zeist, een workshop bijenhotels maken, een duurzame kindermarkt en proefritten in een elektrische deelauto.

Vanwege het succes verwacht Samen Duurzaam Zeist dit jaar nog meer belangstelling, ook vanuit de dorpen rondom Zeist. Samen Duurzaam Zeist bundelt alle activiteiten in een totaalprogramma, dat via verschillende kanalen bekend wordt gemaakt.

Samen Duurzaam Zeist nodigt initiatieven en organisaties, actief in Zeist, uit om zich te melden, ook als de concrete invulling van de activiteit nog niet helder is. Samen Duurzaam Zeist denkt graag mee over een aantrekkelijk programma. Geïnteresseerden kunnen op www.weekvandeduurzaamheidzeist.nl een belangstellingsformulier invullen. Initiatieven die hun plannen al concreet hebben, kunnen zich vanaf nu aanmelden via het aanmeldformulier op de website. Deadline voor het aanmelden van activiteiten is 9 september 2022.

Samen Duurzaam Zeist is een brede duurzaamheidsbeweging van inwoners en organisaties, ondersteund door de gemeente. Zij dragen elk op hun eigen manier en met hun eigen initiatief bij aan een duurzaam, groen en gezond Zeist.
 

Bijdrage: 

 


Eerdere bericht van Samen Duurzaam Zeist:
Klimaatpaviljoen bij De Boswerf

Meer over duurzaamheid:
Kinderboerderij krijgt energielabel A

Volgende artikel:
Een gouden greep

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.