Verteldiner met Niels Brandaan

9 september 2023
tekst: Ronald van Gemeren

De Werkgroep Zeist Vertelt organiseert voor de vijfde keer het ‘Verteldiner Zeist’ als een ode aan het vertellen. Tijdens een heerlijk driegangendiner bij Lokaal Victoria vertelt Niels Brandaan op zaterdag 7 oktober tussen de gangen door zijn prachtige en inspirerende verhalen. Verhalen die betoveren en verbinden.

Het complete arrangement bevat:
Verhalen door Niels Brandaan tussen voor- en hoofdgerecht en hoofd- en nagerecht; welkom (amuse) en afsluiting (nachtzoen) door Werkgroep Zeist Vertelt, een Lokaal Victoria 3-gangen-diner (vis, vlees, vegetarisch) en een 3-dranken-arrangement.

Niels Brandaan: een echte vertelkunstenaar
Niels Brandaan Cotterink is een vertelkunstenaar in heel zijn wezen. Al van jongs af aan vertelt hij verhalen en houdt Niels zich bezig met het onderzoeken van de kunde en de kunst van het vertellen en verbeelden. Hij vraagt zich voortdurend af hoe verhalen zich willen laten vertellen. Daarnaast streeft hij altijd naar verbinding met het publiek.

Als geen ander weet Niels met vertelkunst de verbeelding te prikkelen. Verschillende disciplines plaatst hij hiervoor bewust tegenover, naast of door elkaar.

Naast het maken van voorstellingen en het schrijven van verhalen, gedichten en liedteksten werkt Niels als freelance regisseur en biedt hij theatermakers, verhalenvertellers, docenten en particulieren cursussen aan.

Als acteur werkte hij bij gerenommeerde theatergezelschappen zoals Huis a/d Amstel, Toneelgroep Drang, Theater Malpertuis (be), Publiekstheater Gent (be), Theatergroep Blau Hynder en Locatietheatergroep Dogtroep.

Het werk van Niels Brandaan Cotterink is net zo veelzijdig als de verhalen die hij vertelt; Het is gelaagd, speels en doorgaans filosofisch getint. Het toeval is daarbij altijd een welkome gast.

In veel voorstellingen combineert Niels Brandaan de vertelling met één of meerdere kunstdisciplines. Doelbewust plaatst hij de verschillende disciplines door, naast en over elkaar of worden ze door hem juist van elkaar geïsoleerd.

Verteldiner
Datum: zaterdag 7 oktober 2023
Locatie: Lokaal Victoria, 1e Dorpsstraat 7 in Zeist
Aanvang: 19.00 uur
Kosten: € 55,--
 

Bijdrage: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.