Verhalen en muziek verbinden mensen

28 april 2024
tekst: Ronald van Gemeren; foto: Ron Slot

Hoe kunnen verhalen en muziek mensen verbinden? Kom dat ontdekken tijdens het komende Wereldwijd Vertelcafé Zeist op zaterdag 11 mei 2024 in het Torenlaan Theater. Dan speelt het klassieke muziektrio Gaudealis tussen de verhalen van de vijf vertellers. De avond begint om 20 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.

Bijna elk verhaal kent wel een diepere laag. Over bijvoorbeeld goed en slecht, geluk en verdriet, of de zoektocht naar de zin van het leven. Muziek kan daarna helpen om deze diepere betekenis te ontdekken en wat het bijvoorbeeld voor jou betekent.  Muziek is daarbij de springplank: het stimuleert de creativiteit en stimuleert de compassievolle communicatie. En de muziek maakt het tevens ook mogelijk om weer helemaal klaar te zijn voor het volgende verhaal. Kortom: de combinatie van muziek en verhalen vertellen vergroot jouw kunst van het luisteren. Het wordt dus een waardevol vertelcafé! Met vertellers die van wanten weten over het vertellen. De presentatie wordt verzorgd door Ron Slot.

De toegang is als vanouds helemaal gratis. Wel bestaat de mogelijkheid om aan het eind een vrijwillige bijdrage in “de hoed” te stoppen om volgende vertelcafé’s mogelijk te maken. Ook is er een QR-code aanwezig voor een digitale gift.

Het Wereldwijd Vertelcafé Zeist is een activiteit van de Stichting CultuurZeist.

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over het Vertelcafé:
Wereldwijd Vertelcafé Zeist weer open

Meer over CultuurZeist:
CultuurZeist

Volgende aankondiging:
Voorjaarsconcert Zeister Mannenkoor

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.