gedicht

Concert

Gedicht
Geïnspireerd door een zomers openluchtconcert bij het Beauforthuis, juli 2024, schreef stadsdichter Jan-Paul Rosenberg het gedicht 'Concert'.
tekst: Jan-Paul Rosenberg; foto: Peter van Haastrecht

Hoofdpaleis

Gedicht
De Zeister stadsdichters hebben mede als opdracht om gedichten te schrijven bij ‘eenzame uitvaarten’: dat zijn uitvaarten waarbij (bijna) niemand aanwezig is, geen familie en vrienden. Stadsdichter Pauline Pisa schreef het gedicht 'Hoofdpaleis' voor de eenzame uitvaart van Cornelia van Helden op 28 juni 2024.
tekst: Pauline Pisa

Brink

Gedicht
De Zeister stadsdichter Jan-Paul Rosenberg schreef het gedicht Brink voor Dorpsboerderij De Brink.
tekst: Jan-Paul Rosenberg; foto: Ronald Camstra

Bibliotheek

Gedicht
Ter gelegenheid van een tentoonstelling in de bibliotheek rond de Poëzieweek schreef stadsdichter Jan-Paul Rosenberg in opdracht van KunstenHuis Idea het gedicht 'Bibliotheek'.
tekst: Jan-Paul Rosenberg; foto: Mel Boas

De mens

Gedicht
Stadsdichter Pauline Pisa schreef het gedicht "De mens", een flirt met Jules Deelder. Ze droeg dit gedicht voor op een kennismakingsbijeenkomst van de nieuwe burgemeester, Joyce Langenacker, met het platform levensbeschouwing en religie, en bij het KZHM-concert ‘De muzikale boekenkast’.
tekst en foto: Pauline Pisa

Passie

Gedicht
Ter gelegenheid van de heropening van het pand van het Leger des Heils aan de Weeshuislaan (9 maart 2024) schreef stadsdichter Jan-Paul Rosenberg een gedicht over The Passion, dat hij bij de heropening voordroeg.
tekst: Jan-Paul Rosenberg; foto: Jantsje de Boer

Eilandgasten

Gedicht
Stadsdichter Pauline Pisa schreef het gedicht 'Eilandgasten' over station Den Dolder. Het gedicht is onlangs aangebracht op de ruit van het oude stationsgebouw.
tekst en foto’s: Pauline Pisa

Slot

Gedicht
Tijdens de installatie van Joyce Langenacker als nieuwe burgemeester van Zeist (30 januari 2024) droeg stadsdichter Jan-Paul Rosenberg het gedicht 'Slot' voor.
tekst: Jan-Paul Rosenberg; foto’s: uitzending gemeenteraad Zeist

Straatfeest

Gedicht
Stadsdichter Jan-Paul Rosenberg schreef voor het afscheid van burgemeester Koos Janssen het gedicht 'straatfeest'. Hij droeg het voor op 15 december bij het afscheidsbezoek van Koos Janssen aan De Kringloop in Zeist. Daar werd hem ook het bundeltje overhandigd met alle stadsgedichten tot nu toe.
tekst: Jan-Paul Rosenberg; foto's: Jaap de Kruijff

Buurtschap

Gedicht
'Buurtschap' heet het gedicht dat stadsdichter Jan-Paul Rosenberg heeft voorgedragen ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan van de Vereniging Bosch & Duin.
tekst: Jan-Paul Rosenberg; foto: Chris Huiden

Pages