Matinee ter ere van Marcel Proust

18 oktober 2022
tekst: Jantsje de Boer

Woensdagmiddag 9 november vindt ter gelegenheid van de honderdste sterfdag van Marcel Proust (1871 – 1922) een matinee plaats in De Klinker. Marcel Proust is een van de meest toonaangevende auteurs uit de twintigste eeuw. In 2022 wordt wereldwijd stilgestaan bij zijn honderdste sterfdag. Zijn hoofdwerk ‘Op zoek naar de verloren tijd’ beschrijft hoe de ik-verteller zijn roeping als kunstenaar ontdekt.

Programma
Dr. Sjef Houppermans, gastmedewerker van de Universiteit Leiden en bestuurslid van de  Marcel Proust vereniging, geeft een lezing over het verlangen in het oeuvre van de schrijver. Na de pauze gaat Anja-Hélène van Zandwijk in gesprek met Martin de Haan over zijn vertaling die hij samen met Rokus Hofstede maakte van het eerste deel van ‘À la recherche du temps perdu’ (‘Op zoek naar de verloren tijd’). De middag wordt afgesloten met een optreden van stemkunstenaar Jaap Blonk, die zowel een hommage aan Georges Perec als aan Proust brengt.

Praktische informatie
Deze middag vindt plaats in Theater De Klinker, Markt 1 in Zeist. Aanvang: 14:30 uur. Kosten: € 7,50 voor niet-leden en € 5,00 voor leden van Bibliotheek Idea. Kaarten zijn online te koop via www.literairzeist.nl en bij vestigingen van de bibliotheken van KunstenHuis Idea en bij de entree van de zaal. Betalen in de bibliotheek en bij de entree van de zaal kan uitsluitend per pin.

Meer informatie over deze avond is te vinden op www.literairzeist.nl.

Deze middag is een gezamenlijk initiatief van Literair Zeist, de Marcel Proust Vereniging en KunstenHuis Idea.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over Literair Zeist:
Literair Zeist

Volgende bijdrage:
Succesvolle première docudrama Walkart

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.