Project TAAL!!

12 augustus 2021
tekst en foto: Roelien Brommersma

Dankzij een prachtige gift van De Ronde Tafel Zeist aan de Stichting Leerkansen Zeist, kan dit najaar gestart worden met het “Project TAAL!!” voor kinderen uit groep 5/6 van het basisonderwijs.

Kinderen uit economisch kansarme gezinnen kunnen gratis meedoen met 10 aansprekende workshops. 

Een goede en grote woordenschat is voor kinderen van groot belang. Het helpt hen om zich beter te kunnen uitdrukken, en de wereld om hen heen beter te kunnen begrijpen. Landelijk is er veel aandacht voor laaggeletterdheid.

Onder leiding van een ervaren vakleerkracht gaan kinderen uit groep 5/6 aan de slag om vanaf woensdag 22 september wekelijks leuke technische voorwerpen te maken, zoals een bibberbeestje en een solarbloem. Tegelijkertijd leren de kinderen nieuwe woorden die te maken hebben met het knutselvoorwerp. Er is plaats voor 2 groepen van elk 10 kinderen. De workshop wordt gegeven in het Kunstenhuis aan de Egelinglaan 2b in Zeist. Aan de workshop zijn geen kosten verbonden.

Tijdens de feestelijke tiende bijeenkomst gaan de kinderen hun knutselwerkjes én de nieuw geleerde woorden presenteren aan hun ouders.

Voor informatie en aanmelding kunt u mailen naar: secretaris@leerkansenzeist.nl. Vermeld bij aanmelding naam, adres en leeftijd van uw kind.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over Stichting Leerkansen Zeist:
De waarde van gelijke kansen

Meer over taalondersteuning:
Etiket

Volgende bijdrage:
Open repetities Zeister Kamerkoor

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.