Perslunch Sushi San

28 november 2021
tekst en foto’s: Arend Postma

Met René Scheffer, collega-columnist van het Zeistermagazine, heb ik om 12:20 afgesproken voor de perslunch om 12:30 in Sushi San Zeist, dit in verband met de opening van het restaurant. Dat is gevestigd op de hoek van Panweg 118 en de Amersfoortse straatweg.

Als ik op een muurtje zit te wachten kijk ik naar het zelftanktankstation en het enorme van de regen glinsterende parkeerterrein. Even waan ik mij in de desolate omgeving van een Amerikaans motel, een moment waar ik wel van genieten kan.

Maar niks desolaat, want de locatie ligt strategisch tussen Zeist, Bosch en Duin, Huis ter Heide en Utrecht-Oost. De bereikbaarheid is uitstekend: per auto met dat enorme parkeerterrein, per OV met een bushalte op loopafstand en natuurlijk per fiets. Het zelftankstation en het parkeerterrein zal in de toekomst ongetwijfeld met een groot aantal elektrische laadpalen uitgebreid worden.    

Even later manoeuvreert René zijn auto het parkeerterrein op. Om precies 12:30 stappen uit alle hoeken genodigden van de lokale en landelijke pers uit de auto en begeven zich naar de ingang van Sushi San. Na controle van de QR-code, het afgeven van onze jas worden we welkom geheten en krijgen we een alcoholvrije cocktail of een Cava aangeboden - voor mij is de keuze niet moeilijk.

We vinden een tafel die naar alle kanten uitzicht biedt. De eerste robots zetten zich in beweging, ze gedragen zich nog een beetje onwennig.

Dan komt de eerste gang: tonijn tartaar, krokante kip, garnalen, gemarineerde zeewier en tempura kruim begeleid door een Chardonnay-Viognier.

Daarna komt een robot langs en die laat ons trots een zalm zien die vers uit de rivier overleden lijkt, even later ligt hij gefileerd op ons bord.

Achter ons begint een robot aan de tafel van een mevrouw een verjaardagsliedje te zingen: waarschijnlijk heeft hij haar geboortedatum via de QR-code achterhaald. Hij doet alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, maakt zijn lied af en verdwijnt.

Daarna een paar stokjes Wagyu beef met een Argentijnse Malbec. Ondertussen is oprichter en eigenaar Nyls Wang van Sushi San bij ons aangeschoven. Hij vertelt hoe de luchtverversinginstallatie door het hele gebouw heen en boven elke tafel, ervoor zorgt dat elk Corona-achtig virus uit de lucht verwijderd wordt – een prettige gedachte.

Na een kort overzicht van zijn achtergrond vertelt hij over zijn visie: dineren bij Sushi San moet een hele avond uit zijn met ‘all you can dine’ voor een betaalbare prijs.

Ik zeg hem dat ik niet een echte viseter ben maar dat het eten heerlijk was. “Dat horen wij graag, dan zijn wij geslaagd”.

Na afloop van de lunch kunnen we het hele restaurant met al zijn zalen nog even verkennen. In een nu nog lege eetzaal van het restaurant, met uitzicht op parkeerterrein is een robot zich aan het warmlopen voor de avond.
 

Bijdrage: 
Recensie: 

 


Arend schreef eerder:
Kerckebosch zonder horeca

Meer over Sushi San:
Zeist verwelkomt urban sushi-restaurant

Volgende column:
Harvest Moon

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.