Uniek diner op Vliegbasis Soesterberg

22 april 2023
tekst: Danique Grosjean

Ooit het domein van jagers en verzamelaars, vervolgens een thuishaven voor roversbenden en later het eerste militaire vliegterrein van Nederland. De Vliegbasis Soesterberg heeft een rijke geschiedenis en is vandaag de dag nog steeds ontzettend geliefd vanwege zijn prachtig ruige natuur vol ecologische verrassingen. Een plek waar iedereen wel even een kijkje wil nemen. Dat kan nu! Hoewel de locatie van 1914 tot 2014 gesloten was voor publiek en tot 2008 zelfs nog actief was als vliegbasis, neemt De Maaltuin liefhebbers nu mee in een culinaire ontdekkingstocht langs verschillende punten op deze bijzondere locatie: van 1 juni t/m 9 juli.

Beleef Vliegbasis Soesterberg als in de jaren ‘50
Deze editie van De Maaltuin wordt er weer één om nooit te vergeten. Tijdens de avond genieten bezoekers van een unieke beleving waarbij ze het persoonlijke verhaal van een Amerikaanse militair volgen, die in 1954 behoorde tot de groep soldaten die als eerste Amerikaanse Luchtmacht op Vliegbasis Soesterberg arriveerde. Gedurende het verhaal speelt ook de natuur een belangrijke rol. Zo vlogen er niet alleen vliegtuigen voorbij, ook de zeldzame Leeuwerik suisde regelmatig langs de militaire basis. Nog steeds vinden veel verschillende diersoorten hun weg langs Soesterberg. Vanuit het uitkijkpunt kunnen bezoekers proberen verschillende beestjes te spotten en zich verwonderen over alles dat voorbij krioelt, vliegt en glibbert.

Bijzonder inkijkje in een ondergrondse bunker
Een écht unicum tijdens deze editie is de stop bij de ondergrondse bunker, waar originele elementen zoals de bedden van de soldaten nog te vinden zijn. Deze is niet zomaar te betreden, maar De Maaltuin maakt dit eenmalig mogelijk. Deze speciale bunker werd gebruikt in geval van nood, als een soort crisisplek. Tijdens de avond krijgt iedereen een unieke kans om mee te worden gezogen in het verhaal van een oefening. Precies zoals dat destijds geweest moet zijn.

Een complete experience
Als laatste stop schittert de F15 hangar. Hier vindt ook het bijzondere diner plaats en maken bezoekers kennis met de Spitfire, hét cafe in Huis ter Heide waar de militairen in de tweede helft van de 20e eeuw vaak te vinden waren. De wijnen en andere dranken worden vanuit de Spitfire geserveerd en de geschiedenis van deze plek vinden gasten terug op hun bord. Net zoals de Amerikanen destijds kennis maakten met Hollandse gerechten, zullen bezoekers ook traditioneel Nederlandse gerechten voorgeschoteld krijgen. Natuurlijk in een verrassend, modern jasje. Waar vroeger de militairen vaak Parelgort op hun bord vonden, een gepelde graan, maakt De Maaltuin daar nu een echt feestje van met vis uit de streek. Deze Hollandse kost wordt gecombineerd met authentiek Amerikaanse gerechten, zoals een heerlijke American Brisket. Als klap op de vuurpijl is het mogelijk om tijdens het diner plaats te nemen op originele vliegtuigstoelen! Zo is de unieke beleving van het verhaal op deze vliegbasis compleet.

Over De Maaltuin
De Maaltuin laat bezoekers op een unieke manier kennismaken met bijzondere locaties. Door een heerlijk diner, gerechten met een verhaal en live muziek ervaar en ontdek je het bijzondere verhaal van de locatie. Elke editie van De Maaltuin is uniek en blijft een verrassende beleving waar je steeds opnieuw naar toe kunt gaan. Naast op Vliegbasis Soesterberg zal de Maaltuin dit voorjaar ook op Paleis Soestdijk neerstrijken. Voor de editie op Vliegbasis Soesterberg is 60 procent van de kaarten al verkocht, dus wees er snel bij als je verzekerd wilt zijn van een ticket!

Meer informatie over De Maaltuin op Vliegbasis Soesterberg
Data: 1 juni t/m 9 juli 2023
Tijden: 18:00 - 22:00 uur
Ticketprijs: € 104,95
Website: https://www.demaaltuin.nl/editie/vliegbasis-soesterberg/
Facebook: https://www.facebook.com/demaaltuin/
Instagram: https://www.instagram.com/demaaltuin/
 

Bijdrage: 

 


Meer over de Vliegbasis:
Vuelta

Meer over soldaten:
Niemand komt

Volgende aankondiging:
De kern van Friedrich von Schiller

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.