Hoe maken we Zeist schoner, stiller, veiliger en mooier?

4 maart 2022
tekst: Bregtje van Aalten

Op woensdagavond 9 maart is er een Online Event over Duurzame Mobiliteit in Zeist. Luister en praat gratis mee op het Impact Event Duurzaam Zeist: hoe maken we Zeist schoner, stiller, veiliger en mooier? Eén van de sprekers in burgemeester Koos Janssen.

Het Impact Event Duurzaam Zeist is een platform voor kennisuitwisseling over duurzaamheid tussen burgers, private organisaties, publieke organisaties en de wetenschap. Verschillende bedrijven (groot en klein) uit Zeist zijn aangesloten bij dit platform, zoals o.a. WWF, Vogelbescherming, Stichting Energie Zeist, Samen Duurzaam Zeist en PPGM. 

Met het Impact Event Duurzaam Zeist wordt het gesprek over duurzaamheid in Zeist gaande gehouden en de kennis van de inwoners van Zeist over ontwikkelingen op het gebied van  duurzaamheid en toepassing daarvan vergroot. Op die manier willen iedereen inspireren tot een gedragsverandering die leidt tot een duurzaam gebruik van de bronnen en middelen die de wereld ons ter beschikking stelt.

Het thema van 2022 is Duurzame Mobiliteit. Op 9 maart 2022 wordt rondom dit thema een event georganiseerd met sprekers vanuit het bedrijfsleven en overheid. De avond wordt afgesloten met een interactieve discussie over Duurzame Mobiliteit door verschillende lokale politieke partijen; wat betekent duurzame mobiliteit voor jou als bewoner van Zeist. Een mooie opmars naar de Gemeenteraadsverkiezingen.

Het Impact Event Duurzaam Zeist is voor iedereen gratis te volgen. Deze bijeenkomst wordt via een livestream uitgezonden vanaf de campus van de KNVB aan de Woudenbergseweg 56, 3707 HX te Zeist.

Sprekers zijn o.a. dr. ir. Richard Smokers (Principal Advisor Sustainable Transport & Logistics TNO), Melchior Blok (directeur Pot Verhuizingen en Logistiek) en burgemeester Koos Janssen.

Tijdens het event zal worden verteld over hoe POT Verhuizingen vindingrijke, duurzame oplossingen voor de facilitaire en logistieke uitdagingen van haar klanten hand in hand laat gaan met het werkplezier van alle medewerkers. Dit heeft geresulteerd in een aantal nieuwe/aanvullende diensten naast de corebusiness verhuizen. Eén daarvan is de dienst Stadslogistiek: de gebundelde bevoorrading met elektrische vrachtwagens (geen CO2 uitstoot!) van binnensteden en kantoren. Een mooi voorbeeld van hoe een duurzame bijdrage aan een veilige (werk)omgeving en een fijnere, gezondere stad om in te leven en te werken.

In 2019 hebben de partners het Manifest ondertekend. Daarmee hebben zij vastgelegd welke duurzaamheidsdoelen zij binnen hun eigen organisaties willen behalen en wat dit betekent voor de maatschappij. Uiteindelijk heeft dat geleid tot het Impact Event Duurzaam Zeist in zijn huidige vorm: een evenement waaraan alle inwoners van Zeist online en kosteloos kunnen deelnemen.

Iedereen met interesse kan zich gratis aanmelden via: https://www.impacteventduurzaamzeist.nl/event-details/op-weg-naar-duurzame-logistiek
 

Bijdrage: 

 


Meer over duurzame mobiliteit:
Autodelen, ben jij ook al ingestapt?

Meer over duurzaam verkeer:
Duurzaam verkeer

Volgende interview:
Lijsttrekker GroenLinks: Roel van Nieuwstadt

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.