Grenzeloos Beeldhouwen

1 oktober 2023
tekst: Ada de Groot

Op vrijdag 13 oktober 2023 opent Laura Hoogstraten, wethouder Cultuur van de gemeente Zeist, een unieke expositie in Den Dolder: “Grenzeloos Beeldhouwen”. Grenzeloos Beeldhouwen is een unieke samenwerking van Baskische en Nederlandse beeldhouwers. Voor het eerst in de geschiedenis exposeren ze samen. Eerst in september in Tolosa (Baskenland) en van 14 oktober t/m 5 november in de Gehoorzaal van P’Arts in Den Dolder.

Er doen 55 beeldhouwers mee (40 uit Nederland en 15 uit Baskenland), waaronder Huibert Straus (organisator), Else Ringnalda en Eric Lugtigheid (Zeist). De  Nederlandse beeldhouwers komen voornamelijk uit de provincie Utrecht, maar ook uit Limburg en Rotterdam. Vier kunstenaars van Stichting P'Arts in Den Dolder doen mee: Eric Lugtigheid, Elzelien Jansen, Marc Brussee en Ada de Groot.

De beelden zijn zeer divers. Voor de onlangs overleden Baskische beeldhouwer Eugenia Maraval is een speciaal plekje ingericht.
De expositie is eenmalig. Mis het niet!

De expositie is in de Gehoorzaal, Vijverhof, Den Dolder van 14 oktober t/m 5 november op zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur of op afspraak (06-14878708).
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over beeldhouwen:
Niets is wat het lijkt

Meer over de Gehoorzaal:
P'Arts herrijst in Den Dolder

Volgende bericht:
Acoustic Night

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.