1+1(gratis)

23 februari 2023
tekst: Marcel Leenders; foto: Pixabay

En opeens was het gedaan met die heerlijke stilte in huis. Het regelmatig zachte tikken van de klok op de schoorsteenmantel en het knisperen van de ochtendkrant, wanneer hij met zijn bevochtigde duim en wijsvinger een pagina van zijn ochtendkrant omsloeg.

“Zo, kijk eens!”, zei ze verheugd toen ze thuiskwam. “Ik ben net bij ‘Holland & Barrett’ geweest, een reformwinkel op de hoek van de Slotlaan en de Middellaan, ze hadden een mooie kortingsactie”.

Vertraagd keek hij op van zijn krant en zag dat zij beide handen gestrekt voor zich hield, met in elke hand een tube. Hij keek nog eens goed van links naar rechts en constateerde dat het om twee identieke tubes ging.

“Ik heb er maar één hoeven te betalen en die ander was gratis. Daarmee heb ik toch maar mooi tien euro bespaard”, zei ze vol trots, “want dat is de prijs van een enkele tube.”

Heel even overwoog hij om haar in haar waarde te laten en maar weer snel in zijn krant te duiken, zonder het risico te lopen haar opgewekte humeur te verstoren, maar hijzelf stoorde zich zo aan deze misplaatste vreugde, dat hij het niet kon laten om hier iets over te zeggen. “Sorry dat ik het zeg schat, maar je hebt in feite het dubbele betaald voor die tube in je ene hand en voor die prijs die andere er voor nop bij gekregen. Het is gewoon een Hollandse verkooptruc, die het tegenwoordig blijkbaar erg goed doet. Als je bijvoorbeeld voor diezelfde tube naar Duitsland zou gaan, dan is de kans groot dat je er daar maar de helft voor betaalt. Wat is het eigenlijk?”

“Skin Lotion”, zei ze, inmiddels niet meer zo opgetogen en ook haar armen hingen nu slap langs haar lichaam, maar zij gaf zich niet zomaar gewonnen. Het was even stil in huis, tot buiten een auto voorbij kwam rijden.

“Maar als ik met de auto helemaal heen en weer naar Duitsland moet voor Skin lotion, kost mij dat algauw vijftig euro extra aan benzine. Dan is zo’n tube helemaal onbetaalbaar, dat vind ik nou weggegooid geld”.

“Misschien heb je wel gelijk”, zei hij geruststellend. “Ik denk dat we allebei een beetje gelijk en ongelijk hebben”, probeerde hij verzoenend. “Het is een beetje van beide. Ik zie wel wat in een combinatie. Wat als jij nu eens de volgende keer bij diezelfde ‘Holland & Barrett’, niet één, maar vijf van die tubes gaat halen. Dan krijg je er, als die actie dan tenminste nog loopt, vijf gratis tubes bij. Daarmee bespaar je, volgens jouw redenatie, in totaal vijftig euro. En met die vijftig euro vul je voor de helft je benzinetank, rij je in feite gratis op en neer naar Duitsland en daar, net over de grens, koop je bij de eerste de beste drogist of reformwinkel die je tegenkomt nog eens tien van die tubes, maar ditmaal echt voor de helft van de prijs, waarmee je uiteindelijk bij thuiskomst nog eens vijftig euro bespaart, dan maak je pas echte winst!”

Gelaten bleef zij hem enige tijd zwijgend aankijken en draaide zich toen zuchtend om.
 

Bijdrage: 
Column: 

 


Marcel schreef eerder:
Damestoilet

Meer over twee voor de prijs van één:
Rib is terug

Volgende column:
Ontspullen

 

Reacties

Je moet je inderdaad niet meteen laten verleiden maar het is niet allemaal nep, zeker voor producten die je toch al gebruikt. Zo drinken wij al jaren Perla Goud koffie van AH. Vorig jaar verschillende keren 2 pakken voor de prijs van 1, en afgelopen week 4 pakken voor de prijs van 2. Ik heb vorig jaar meteen 200 pakken besteld, dit scheelde (toen) 100x3,80 = 380 euro. Inmiddels kost die koffie per pak al 4 euro zoveel. Vorige week sloeg de bestelkoorts dus opnieuw toe, maar mijn vrouw vond het wel even welletjes. Er is nog voldoende voorraad!
!

Helaas is Holland & Barrett in handen van LetterOne, waarin de Russische miljardair Mikhail Fridman een aandeel heeft. Fridman staat op de sanctielijst in verband met de oorlog in Oekraïne. Voor mij dus geen Holland & Barrett meer.

Helemaal mee eens, Wilma Breddels. Sancties zijn er niet voor niets, dus Rusland niet spekken.

Leuk stukkie Mars, toch hoop ik dat Tilly de huishoudportemonnee beheert als ik dit zo lees

Na het lezen van uw verhaal,vraag ik mij af of het in dit geval wellicht een idee zou zijn voor Duitsers om voor de koffie naar de a.h. in Nederland te gaan.
In Duitsland geldt koffie namelijk als luxeproduct. Dit betekent dat de Duitsers over hun koffie moeten betalen: kaffeesteuer. Per kilo koffie betaal je daardoor algauw 2 tot 5 euro meer dan in Nederland. Ik ga hier nog eens goed over nadenken. Maar alvast bedankt voor de tip!

Helaas Holland & Barrett is natuurlijk geen reformwinkel.

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.