Dineren op Landgoed Vollenhoven

6 januari 2024
tekst: Jildou Veldman

Met reizend restaurant De Maaltuin beleef je een avond waarop je verrast wordt, dat is een ding dat zeker is. Elke keer weer strijkt dit pop-up concept neer op een verrassende locatie met een bijzonder verhaal en boeiende geschiedenis. Locaties waar je normaal niet komt of mag komen. En behalve van een 5-gangen diner inclusief wijn- of mocktailarrangement genieten bezoekers van onder andere live-muziek en het verhaal van de desbetreffende plek op een creatieve manier verteld. Om de locaties op de beste manier te beleven, nemen bezoekers vaak een actieve rol in in het ontdekken ervan.

Een van de eerste edities van De Maaltuin in 2024 is die op het betoverende Landgoed Vollenhoven. Dineer in het iconische landhuis, dat in 1800 in opdracht van Pieter de Smeth werd gebouwd. Knisperende haardvuren, authentieke houten vloeren en indrukwekkende glas in lood werken: Vollenhoven is één van de weinige landgoederen waar zoveel geschiedenis en oorspronkelijke elementen bewaard zijn gebleven. 

Vanaf 15 februari vormt dit eeuwenoude en iconische landhuis gedurende zes weekenden het decor van het reizende restaurant en zullen bezoekers in de vele mysteries van het landhuis duiken. Zo gaat er een verhaal de ronde dat er ergens op of rondom het landgoed nog steeds een echo klinkt. En dat kan wel eens kloppen, want ergens rondom het landgoed is nu ook letterlijk een echo verstopt. Geïnteresseerden kunnen De Maaltuin helpen met zoeken en maken daarmee kans op twee kaartjes voor de editie op Landgoed Vollenhoven.

De Mysteries van Landgoed Vollenhoven
Over Landgoed Vollenhoven doen veel verhalen de ronde. Er is namelijk nog van alles onduidelijk: wie hebben er in de afgelopen eeuwen gewoond? Hoe is de tuin tot stand gekomen en wat is precies het mysterie rondom de 'schreeuwende mensen' in de tuin? En het landhuis? Dat is zo gigantisch, dat het zich niet alleen leent voor het verstoppen van vele geheimen, maar ook mensen. In de Tweede Wereld Oorlog zaten hier namelijk onderduikers verstopt. Dat terwijl de Duitsers zich in de villa aan de andere kant van de straat bevonden omdat de voormalig eigenaren van Landgoed Vollenhoven ze ervan hadden overtuigd dat het witte landhuis met vijver wel een erg makkelijk doelwit was vanuit de lucht. De Duitsers bedankten vriendelijk en bezetten vervolgens het huis aan de overkant. Af en toe kwamen de Duitsers langs in het Landhuis van Vollenhoven. De onderduikers verstopten zich dan helemaal aan de andere kant van het huis, op een tussenzolder, en hielden hun adem in... Gasten gaan tijdens deze editie van De Maaltuin zelf op ontdekkingstocht om de mysteries van het landgoed te ontrafelen.

Vind de echo van Vollenhoven en maak kans op twee kaartjes
Jaren geleden werd Landgoed Vollenhoven overspoeld door schreeuwende mensen. Het verhaal gaat namelijk dat op of rondom het landgoed een echo verstopt is. Als je exact op de juiste plek staat en vooral heel veel geluid maakt, hoor je jezelf luid en duidelijk terug. Maar op welk punt moet je dan precies staan? Speurneuzen kunnen De Maaltuin helpen met zoeken: als ze zichzelf vastleggen met de echo en de foto of video delen op social media met de tag '@demaaltuin' of het beeld mailen naar hallo@demaaltuin.nl maken ze kans op twee kaartjes. De allereerste aanwijzing die De Maaltuin hen geeft: 52.100072, 5.204575 .

De Maaltuin op Landgoed Vollenhoven
Data: 15 februari – 24 maart
Tijden: van 18.00 tot +/- 22:30 uur
Prijs: € 114,95 voor een volledig verzorgde avond met muziek, een ontdekkingstocht in de tuin en het landhuis, een 5-gangen diner inclusief wijn- of mocktailarrangement in een van de zalen van Huis Vollenhoven en meer belevingsaspecten waarin telkens het verhaal van de locatie terugkomt
Tickets: www.demaaltuin.nl/vollenhoven
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Vorig jaar was de Maaltuin op de Vliegbasis:
Uniek diner op Vliegbasis Soesterberg

Meer over Landgoed Vollenhoven:
Jeugdliefde

Volgende aankondiging:
Form - Color - Space

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.