Figi op anderhalve meter

18 april 2020
tekst: Victoria Ruijs; film: Frédérik Ruys

Ook wij hebben een filmpje gemaakt met hoe de 1,5 meter maatschappij eruit zou moeten zien in ons theater / bioscoop / congrescentrum. Hoe gaan we dit redden? Ik kan de som wel gaan maken, maar dit filmpje zegt genoeg.

 

Dit redden wij niet, niet zonder nog meer steun van de overheid of een intelligente afweging van de overheid tussen zorg en economie. Ik begrijp dat dat ontzettend moeilijk is, een salomonsoordeel.

Hoe hebben we dit berekend? Een volle grote zaal heeft 560 plekken (plus techniekplekken). Een theatervoorstelling of concert wordt vaak bezocht door stelletjes en families. Een filmvoorstelling vaak door stelletjes (waarvan we dan maar aannemen dat ze samenwonen). Een congres wordt over het algemeen bezocht door collega's, eenlingen die op 1,5 meter, dus 3 plekken gescheiden moeten zitten. Wij hebben in het slechtste geval dan maar een zaalbezetting van 13%. Daar hoef ik de deur niet voor open te doen. Alsjeblieft Mark Rutte, hoe dan?

 

 Volgende column: Olifantenpaden

 

Bijdrage: 
Artikel: 

Reacties

Dat op 13% zaalbezetting draaien niet rendabel is, snap ik. Figi met een brede basis (horeca, theater, bioscoop, congressen) heeft vermoedelijk in de loop van de jaren toch heel wat "vet op de botten" gekregen, neem ik aan? Mijn zorg/sympathie ligt toch meer bij kleinere bedrijven met een enkele of smalle basis, of bedrijven die net zijn gestart. Of zie ik dat verkeerd?

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.