Wilde honing

21 september 2023
tekst: Alain van den Berg

Komt dat zien! Theatro Triori speelt op vrijdagavond 6 oktober in het Torenlaan Theater “Wilde honing”, de door Michael Frayn bewerkte toneeltekst Platonov van de jonge Anton Tsjechov (1860-1904). De regie is in handen van Arjan Kindermans.

Jij houdt van mij - ik hou van jou: wat wil je nog meer...? Waarom ben je die nacht niet naar me toe gekomen...? Die wilde nacht... Het is zo'n vreemde maand geweest. Hun wittebroodsweken. Een beetje voor ons ook. Wat zeggen ze in het Engels? A honeymoon. Een maand van honing, van wilde honing.

Wat gebeurt er als oude vrienden elkaar na lange tijd weerzien en ze zich stierlijk bij elkaar vervelen? Het ideale klimaat om je halsoverkop in uitzichtloze affaires te storten, toe te geven aan onverstandige verlangens en om met heel veel drank het besef weg te spoelen dat je oude idealen ingehaald zijn door de werkelijkheid.

De vrienden in Wilde Honing ontmoeten elkaar na hun eenzame winterslaap weer op het landgoed van de jonge weduwe Anna Petrovna. Maar zelfs na maanden van afwezigheid hebben ze elkaar nog altijd niets te vertellen. Totdat de gefrustreerde dorpsonderwijzer Platonov arriveert. Even is hij het middelpunt van luchtige vrolijkheid, maar met zijn cynische opmerkingen en commentaar op de bekrompen visies en relaties van zijn vrienden jaagt hij iedereen in de verdediging. Hoe kan het dan toch dat alle vrouwen verliefd op hem worden en alle mannen tegen hem opkijken? Hoe kan het dat zulke beschaafde mensen vergeten hoe het hoort en dat iedereen tegen beter weten in hoop houdt op geluk en ware liefde? Misschien is daarop maar één antwoord mogelijk: "vuurwerk!"

Theatro Triori speelt Wilde Honing op vrijdag 29 september 2023 en zaterdag 7 oktober 2023 in de Vuurvogel in Driebergen (aanvang 20.00 uur) en op vrijdag 6 oktober in het Torenlaantheater in Zeist (aanvang 20.00 uur). Kaarten zijn te koop via de website: http://www.theatrotriori.nl/.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over onverstandige verlangens:
Nieuwe liefdes

Binnenkort ook in het Torenlaan Theater:
Wieke tot nu toe

Volgende column:
Kan leren ook nog spelen zijn?

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.