Walk Art Markt Zeist: kunst en muziek in een groene oase

21 juli 2022
tekst: Joke van der Leij; foto: Pien van den Bosch

Op zaterdag 13 augustus vindt De Walk Art Markt plaats in het gelijknamige park aan de Slotlaan in Zeist. In 110 kramen presenteren sierkunstenaars en ambachtsdesigners een gevarieerd aanbod van onder andere schilder-, glas- en houtkunst, keramiek, en sieraden & modeaccessoires van gerecycled materiaal. De markt duurt van 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

Tijdens de markt treden ook verschillende artiesten op. Foodtruckers zorgen voor lekker eten en drinken. Een greep uit de optredens tijdens de Walk Art Markt: jong talent Lucie Stolk speelt klassiek gitaar, Djembé Groep Kobadji zorgt voor percussiespektakel en de muzikale nichtjes Anne en Femke Nagtegaal (The Nightingales) brengen swingende popnummers, onder andere van Caro Emerald. Instrumentale duizendpoot Luuk Lenders komt met volksmuziek uit onder andere Ierland en de Balkan. Hij gebruikt daarbij bijzondere fluiten, een accordeon, voetenpercussie, een mini-mondharmonica en zelfgemaakte instrumenten. Soms bespeelt hij zelfs vier instrumenten tegelijk!

Elisabeth en Willem Adriaan I
Desiree Rozie en Renier Meijers brengen de allereerste bewoners van Slot Zeist tot leven. Als Elisabeth van der Nisse en haar man Willem Adriaan I van Nassau Odijk flaneren zij rond en vertellen en passant meer over de Rampjaarroute op 8 oktober in Zeist.

Ballonkunstenaar en pop-up poëzie
’s Middags is er ook voor kinderen van alles te beleven: ballonkunstenaar Pieter van Engen laat zijn ballon- en goochelkunsten zien en schminkster Petra Lippmann tovert de mooiste creaties op je gezicht. Wil je een gedicht op maat? Geen probleem! De dichters van Vereniging Taalpodium maken speciaal voor jou eigentijdse pop-up poëzie, getypt op een lekker ouderwetse typemachine.
De Walk Art Markt wordt georganiseerd door CultuurZeist. Wees erbij!

Meer info: www.cultuurzeist.nl/evenementen/walk-art-markt
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over het Walkartpark:
Kees Linnenbank komt met docudrama 'WALKART'

Meer kunst in het Walkartpark:
Naakt

Volgende bijdrage:
Zeister Muziekdagen 2022

 

Reacties

Kan je een kraam huren ?

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.