stadsdichter

Kalenderleven

Gedicht
Stadsdichter Pauline Pisa schreef het gedicht "Kalenderleven" voor De Wijngaard, woonzorgcentrum in Bosch en Duin, waar het gedicht ook op de muur van een ruimte is aangebracht.
tekst en foto’s: Pauline Pisa

Kaarsjesdienst

Gedicht
Na afloop van de jaarlijkse Kaarsjesdienst, rond de kortste dag van het jaar, ontvangen alle leerlingen van de Comeniusschool een kaarsje waarmee ze uitzwermen over het Broeder- en Zusterplein. Stadsdichter Jan-Paul Rosenberg schreef er een gedicht over.
tekst: Jan-Paul Rosenberg; foto: Arjanne Holsappel via Pixabay

Buurtschap

Gedicht
'Buurtschap' heet het gedicht dat stadsdichter Jan-Paul Rosenberg heeft voorgedragen ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan van de Vereniging Bosch & Duin.
tekst: Jan-Paul Rosenberg; foto: Chris Huiden

Overpeinzing bij het woonhuis van Cornelis Jetses

Gedicht
Stadsdichter Jan-Paul Rosenberg schreef voor Open Monumentendag 2023 een gedicht over illustrator Cornelis Jetses (1873 - 1955), die van 1909 - 1911 op Tulpstraat 18 in Zeist woonde, en daarna verhuisde naar de Bergweg 37, waar hij tot 1937 heeft gewoond.
tekst: Jan-Paul Rosenberg; foto: Jantsje de Boer

Beeldbepalend

Gedicht
Mary Heylema was één van de twee stadsdichters van Zeist. Zij schreef ‘Stadsgedicht 34’ met de titel 'Beeldbepalend' voor de achterflap van het boekje van de Beeldenroute Zeist.
tekst: Mary Heylema

Zoals

Gedicht
Speciaal voor het tienjarig bestaan van Austerlitz Zorgt maakte stadsdichter Diet Groothuis een gedicht, "zoals", dat ze heeft voorgedragen op 11 december 2022 in Hart van Austerlitz.
tekst: Diet Groothuis; foto: Carol Dohmen