Samenwerking goede buren De Breul en Warande Heerewegen

2 juni 2024
tekst en foto: Henrieke Schut-Veldink

De samenwerking tussen scholengemeenschap KSG De Breul en Warande Heerewegen, buren in Zeist, heeft een officieel tintje gekregen. Beide organisaties werkten al samen. “Maar dit kreeg een boost door de felicitatiebanner die Warande Wooncentrum Heerewegen prominent ophing bij de oprit van beide organisaties voor alle geslaagden vorige jaar”, vertelt Annemieke van Ingen. Zij is manager facilitair bij Heerewegen en initiatiefnemer voor de officiële samenwerkingsovereenkomst. Maandag 27 mei tekende Annemieke, samen met Sietske Erich, waarnemend rector-bestuurder van De Breul, de overeenkomst.

Duurzaam
Beide organisaties richten zich op een duurzame samenwerking, waarbij het doel is om gebruik te maken van elkaars kennis, kunde en mogelijkheden om als goede buren met elkaar samen te leven en te werken. Annemieke heeft regelmatig contact met Jelmer de Wal, conrector facilitair en control van De Breul. “Dat gaat soms over minder leuke zaken, zoals overlast, maar gelukkig ook vaak over zaken waarbij we elkaar kunnen versterken”, zegt Jelmer.

Betrokken
De samenwerking gaat in ieder geval gelden voor veiligheid, burgerschapsvorming en werving. Leerlingen van het Technasium zijn bijvoorbeeld nauw betrokken bij het project ‘Het vitale restaurant’ van Heerewegen om het assortiment duurzamer en gezonder te maken. “Mooi om te zien hoeveel energie dat leerlingen geeft om zo creatief bezig te zijn en in contact te zijn met bewoners”, legt Sietske uit.

De uitslag van de examens is op woensdag 12 juni. De felicitatiebanner ligt alweer klaar om op te hangen.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Henrieke schreef eerder:
De Breul levert Ghanese school waterput

In Heerewegen zit ook Hospice Heuvelrug:
Een goed huis

Volgende bericht:
Jazzcafé Zeist: Egle Petrosiute Trio

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.