Jubileumjaar Poly Hymnia

5 november 2023
tekst: Birgit Gantzert; foto boven: Hans Tromp; foto’s onder: Dagmar Eijlers

Dit jaar is een bijzonder jaar voor de Zeister muziektheatervereniging Poly Hymnia. We bestaan namelijk 75 jaar. Zo’n jubileum vinden wij wel een paar feestjes waard! Daar zijn we trouwens al maanden met veel plezier hard voor aan het repeteren. Want samen verrassend muziektheater maken vinden wij nou eenmaal het allerleukste feestje. We vieren onze verjaardag dit hele theaterseizoen dan ook lekker uitgebreid.

Eind deze maand gaan we op koorreis naar Londen, waar wij op zaterdag de 25e november samen met het koor Alyth Choral Society een groot concert zullen geven. Op vrijdag 1 december volgt dan in Figi Theater in Zeist een bijzonder en verrassend Opera Gala. Een uniek evenement dat je eigenlijk niet mag missen! Op 30 en 31 mei 2024 voeren wij (in een nieuwe, eigen Nederlandse vertaling) Offenbach’s komische opera ‘Orphée aux enfers’ op in theater De Kom in Nieuwegein.

Via onze website www.polyhymnia-zeist.nl en onze Facebook-pagina houden we iedereen op de hoogte van onze plannen en van de kaartverkoop voor onze voorstellingen en concerten.

Maar wie zijn we eigenlijk?
Poly Hymnia is in 1948 als operettevereniging begonnen. In 2005 zijn we als muziektheatervereniging duidelijk een nieuwe weg ingeslagen om beter te kunnen voldoen aan de wensen van een veeleisend publiek en van onze leden.

Elk jaar brengen we een bekende of minder bekende productie uit het muziektheaterrepertoire op de planken, onder leiding van een professionele dirigent en regisseur en met een groot live orkest. Wij zingen en acteren tegelijk, dus we doen alles uit het hoofd! 

Momenteel bestaat Poly Hymnia uit ongeveer 30 enthousiaste (project)leden. Sommige koorleden zijn ook regelmatig als solist te horen in onze voorstellingen. Anderen houden zich weer bezig met het maken van decors of kostuums, regelen alles voor het orkest of zorgen ervoor dat er bij elke repetitie koffie en thee klaarstaat voor iedereen. Iedereen helpt mee en zo maken we al onze voorstellingen echt samen.

We repeteren elke week op maandagavond in het KunstenHuis aan de Egelinglaan in Zeist onder de deskundige leiding van dirigent Michiel van Laarhoven. Na de repetitie is er altijd een gezellige nazit in de foyer. In de aanloop naar de voorstellingen plannen we ook extra koor-, solisten- of orkestrepetities op zaterdag of zondag.

Samenwerken
Onze koorleden komen uit de hele regio, maar we laten ons graag zien en horen in Zeist. Voor een optreden tijdens de Open Monumentendagen bijvoorbeeld, of een speciale voorstelling bij de herdenking van het Rampjaar. Slotstad RTV helpt ons altijd graag met de promotie van onze voorstellingen. En als dat zo uitkomt, treden we graag op met andere verenigingen. We staan altijd open voor nieuwe samenwerkingsideeën!

Meedoen met Poly Hymnia
Wil je ons jubileum actief met ons meevieren? Geef je dan op als projectlid voor onze volgende productie.

Op 30 en 31 mei 2024 voeren wij Offenbach’s komische opera ‘Orphée aux enfers’ op in theater De Kom in Nieuwegein. Wij spelen dit stuk in een nieuwe, eigen Nederlandse vertaling. De muzikale leiding is in handen van dirigent Michiel van Laarhoven en Machteld van Bronkhorst tekent voor de regie.

Als projectlid mag je drie keer gratis mee repeteren, zodat we elkaar goed leren kennen. Wil je daarna graag blijven, dan plannen we een stemtest in. Zo weten we zeker dat je op de juiste plek in het koor belandt. Meer informatie over meedoen als projectlid kun je vinden op onze website www.polyhymnia-zeist.nl  Of stuur even een mail, dan spreken we af wanneer je langs kunt komen bij een repetitie: poly-hymnia@outlook.com We zorgen dan dat er bladmuziek voor je klaarligt. En blijf je meteen voor de nazit: het eerste drankje krijg je van ons!

Poly Hymnia-weetje
De naam ‘Poly Hymnia’ slaat niet op de vele verschillende muzieksoorten die op ons repertoire staan. Polyhymnia was in de Griekse mythologie één van de 9 dochters van Zeus en de muze van de zang. Haar naam betekent ‘Rijk aan gezangen’. Een hele toepasselijke naam dus.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Polyhymnia was twee jaar geleden genomineerd:
Genomineerden voor de Zeister Vrijwilligersprijzen

Meer Zeister verenigingen:
Muziekvereniging Dr. Engelhard: net effe anders...

Volgende aankondiging:
Het verborgen land van de zigeuners

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.